Uppfriskande det inte bara snackas

Publicerad

Det blev en snurrig och annorlunda kväll.

Men det var väl syftet?

När de aktiva på Jägersro markerade sitt missnöje mot Svensk Travsports beslutsfattare.

Kort före starten av V86-1 på Jägersro valde flertalet aktiva att ställa sig vid bankanten i protest. Det innebar att V86 inte kunde börja på utsatt tid. Man valde att ”strejka” i 15 minuter och således blev onsdagens tävlingsschema helt omkullkastat. V86-2 på Solvalla kördes alltså före V86-1 avgjorts.

Varför gjorde då de aktiva så här? Man är helt enkelt missnöjda med att inte få vara med och bestämma vid viktiga beslut. Det senaste exemplet gällande tilldelningen av 2018 års tävlingsprogram som släpptes förra veckan.

– Vi är rädda om vår sport. Så nu lyfter vi den här frågan. Vi måste få vara delaktiga, beslut ska inte tas över våra huvuden. Förra veckans beslut gällande fördelningen av tävlingsdagar var verkligen provocerande. Vi blir överkörda gång på gång. Någon form av vapenskrammel kan man kalla det här. Det är vi aktiva som bär upp sporten, sa en sammanbiten Joakim Lövgren.

Om detta var rätt väg att gå vet jag inte, men ändå uppfriskande att det inte bara snackas.

* * *

Det kördes faktiskt lopp också. Och det var flera som imponerande. Trots rejäl galopp 1 300 kvar kunde Victory Kåsgård komma tillbaka och vinna. Prestationer efter galopp ska inte överskattas och så vidare. Men ändå. Sådana här insatser ser man inte så ofta.

En annan som imponerande var Bula Bula Am. Hon bara flöt fram på Solvalla-ovalen!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag