Foto: LARS JAKOBSSON / KANAL75Foto: LARS JAKOBSSON / KANAL75
 Foto: LARS JAKOBSSON / KANAL75
Foto: LARS JAKOBSSON / KANAL75Foto: LARS JAKOBSSON / KANAL75
 Foto: LARS JAKOBSSON / KANAL75

Untersteiners stjärna hade uppvisning igen

Publicerad

Det var upplagt för en riktig stjärnduell när Solvalla Grand Prix skulle avgöras. 

Så blev det också och efter ett lopp sida vid sida var Cyber Lane starkast. 

Johan Untersteiners stjärna slog i och med det Ina Scots 24 år gamla rekord.  

– Han visade än en gång vilken klasshäst han är, säger Johan Untersteiner i TV4:s sändning efter loppet. 

Precis som väntat blev det en duell mellan stjärnhästarna Diamanten och Cyber Lane i V75-6, Solvalla Grand Prix. 

De båda hästarna sprang sida vid sida fram tills upploppet – där Cyber Lane stod för ett mäktigt ryck, vann komfortabelt och tog hem vinstsumman på 400 000 kronor. 

– Han är utomjordisk Cyber Lane!, säger TV4:s kommentator Patric Skoglund under loppet. 

"En superindivid" 

Experten Micke Nybrink fyllde i efter loppet: 

– Det är en sån superindivid, vilken mäktig häst, säger han i sändningen. 

Cyber Lane har nu tjänat in 6 861 000 kronor som fyraåring och slog i och med det Ina Scots 24 år gamla rekord. 

Johan Untersteiner hade en god känsla redan inför upploppet. 

– Jag kände med 500 kvar att jag har mycket att åka med in på upploppet. Han visade än en gång vilken klasshäst han är, säger han. 

"Blir tuffare nästa år" 

Om konkurrenten Diamanten säger han följande: 

– Jag skulle tippa på att Diamanten kanske inte är i 100-procentig form, som han var i somras. Det tyckte jag han visade lite senast. Därför hade jag god feeling för att vi skulle kunna slå honom utvändigt i dag i alla fall. Det blir nog tuffare till nästa år men vi ska försöka komma tillbaka ännu rejälare och starkare då. Så får vi se vart det kan bära, säger Untersteiner. 

"Han har haft en fantastisk säsong" 

Den förlorande kusken Erik Adielsson var trots förlusten nöjd med Diamantens insats. 

– Diamanten är jag nöjd med i kväll. Han fick gå med skor runtom i dag och är nog bättre barfota. Han har haft en fantastisk säsong men var kanske lite sämre i senaste starten, men han gjorde det bra i dag, säger han och fortsätter: 

– Sedan är man ju så klart besviken, man vill vinna loppet, det är inget snack om det. Men jag tycker inte vi behöver gnälla något på hästen, det kommer bli väldigt spännande nästa år. 

Tvåa i loppet slutade Mattias Djuse och Dartagnan Sisu – som stod för en stark avslutning och puttade ner Diamanten till en tredjeplats. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag