Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75 / KANAL75 AB
 Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75 / KANAL75 AB

Untersteiners: Infon och getingbetygen

Publicerad

Peter Untersteiner är på välbehövlig semester den här veckan.

Därför utgår Untersteiners – men från solstolen har han ändå bjudit på information, getingbetyg och en kommentar kring alla sina starthästar på V86.

Håll till godo!

V86-1

4 Makera är en härlig häst och hon hade rubbet kvar senast. Makera måste köras på chans och avslutar oftast loppen vass, säger Peter Untersteiner. 

Getingar:

Utrustning: Vanlig vagn, norskt huvudlag och barfota.

V86-3

3 Kaiser Håleryd är en mycket härlig travare som gjort stabila insatser på sistone. Det lilla extra har dock saknats. Han känns fin och kusken känner väl till Kaiser Håleryds egenskaper, säger Peter Untersteiner.

Getingar:

Utrustning: Vanlig vagn, norskt huvudlag, barfota fram.

V86-5

12 Arsenal kommer från rejäla insatser och allt ser bra ut inför den här uppgiften. Han fick ett svårt läge men tål att göra jobbet, vilket han visat i de senaste starterna, säger Peter Untersteiner. 

Getingar:

Utrustning: Vanlig vagn, norskt huvudlag, skor.

V86-7

14 Juni Håleryd är väldigt väl förberedd inför comebacken. Det har inte varit något fel på henne, men jag har inte velat starta henne när det inte går att köra barfota. Hon är kraftigt förbättrad utan skor, säger Peter Untersteiner.

Getingar:

Utrustning: Jänkarvagn, helstängt huvudlag, barfota.

Extrainfo – till Solvalla på Tisdag

Mily (på tisdag) har fått mycket träning i vinter och känns bara fin. Hon har en härlig speed att spela ut, säger Peter Untersteiner.

Getingar:

Utrustning: Vanlig vagn, öppet huvudlag, skor.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag