Foto: Lars Jakobsson / Kanal75Foto: Lars Jakobsson / Kanal75
 Foto: Lars Jakobsson / Kanal75
Foto: Lars Jakobsson / Kanal75Foto: Lars Jakobsson / Kanal75
 Foto: Lars Jakobsson / Kanal75

Untersteiners häst klar för storloppet

Publicerad

Det börjar fyllas på med hästar inför årets första storlopp, Olympiatravet. 

Den sjätte biljetten plockade Day Or Night In under lördagen. 

Då hästen vann det tredje uttagningsloppet. 

– Jag hade bra feeling hela vägen, säger vinnarkusken Johan Untersteiner. 

Inför det tredje uttagningsloppet av Olympiatravet talade det mesta för en duell mellan Johan Untersteiners Day Or Night In och Lutfi Kolgjinis Dante Boko. 

Så blev det också, och det blev något oväntat den förstnämnde hästen som tog hand om ledningen. 

De båda hästarna gick sedan en hård kamp in på upploppet, där Day Or Night In var starkast. 

– Han såg ruggigt fin ut hela loppet tycker och gör verkligen ett fint helhetsintryck, säger experten Sofia Aronsson.  

”Hade inte en tanke på det”

Efter loppet intervjuades en minst sagt glad Johan Untersteiner, som var överraskad över att han fick komma till ledningen. 

– Jag hade inte en tanke på att jag skulle kunna ta en längd på Dante Boko. Det var inga stora marginaler. Men vi lyckades, säger han och fortsätter: 

– Det känns fantastiskt bra. Han kändes fantastiskt fin. Ännu finare än vad han gjorde på Halmstad. Jag hade god feeling, det hade jag verkligen. 

Även Riordans stjärna klar 

Under förmiddagen fick dessutom Jerry Riordans stjärnhäst Ringostarr Treb en inbjudan till loppet. 

– Han är så bra som alltid. Det är en otrolig häst som varit med i många tuffa lopp och tjänat pengar i Prix d'Amérique. Nu är han tillbaka hemma efter att ha verkat lite i aveln. Det är en häst som hela tiden ser till att hålla sig i form på egen hand. Han har visat i träning att han är mentalt redo att göra bra lopp direkt, säger Riordan till Åbytravet. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag