Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Untersteiner: ”Hon är en Elitloppskandidat”

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD / TR Media
Johan Untersteiner.
Foto: Lars Jakobsson/TR Media

2018 valde kretsen kring Cyber Lane att tacka nej till Elitloppet.

I år hoppas Johan Untersteiner på en ny inbjudan och så kan Halmstadtränaren ha en joker i storloppet på Solvalla sista söndagen i maj.

Cyber Lane vann Svenskt Travderby 2017 och var etta i kullen som fyraåring. Femåringssäsongen inleddes på bästa sätt och stjärnan bjöds in till Elitloppet.

– Vi tyckte att han inte var redo och tackade nej. Efteråt har vi inte fått någon inbjudan med Cyber Lane. Som fyraåring hade han en del tur men som äldre har inte haft samma klaff, berättar Johan Untersteiner.

Den numera åttaårige valacken svarade för en bra årsdebut på Jägersro för knappt två veckor sedan. Hästen var tapper tvåa och Halmstadtränaren vill vara med i de största och mest penningstinna loppen med Cyber Lane som tjänat nästan 13 miljoner kronor.

– Hästen hade tränat fint inför comebacken och jag var absolut nöjd med insatsen. Det blev ett tufft lopp och han var mycket bra. Vi vill vara med i de största loppen och det är upp till hästen att visa att han ska vara med i Elitloppet.

”Absolut en Elitloppskandidat” 

På lördag ska Cyber Lane starta på hemmaplan. Precis som i årsdebuten har han spår sju bakom bilen i en deltävling till Paralympiatravet (V75-7).

– Min häst känns fin i lugna jobb och jag tror på en bra prestation men det var tråkigt att vi fick dåligt spår igen. Det är fler bra hästar än på Jägersro och det ser ut som en ruggigt spännande lopp.

Den gångna helgen var Johan Untersteiner till Finland och vann storloppet Seinäjoki Race med egentränade Dear Friend på 1.11,7a/2.100 meter. Vinsten var värd drygt 700.000 kronor och stoet har tjänat över 4,7 miljoner.

– Det var en mycket trevlig resa. Dear Friend har känts stark i år och höjt sig ytterligare ett snäpp men jag har ingen bra förklaring till utvecklingen.

Kan Dear Friend vara en joker i Elitloppet?

– Hästen har definitivt snabbheten och i lördags vann hon på nytt löpningsrekord. Banan i Seinäjoki är inte snabb och hästen vann på väldigt bra sätt. Hon skulle absolut kunna vara en kandidat för Solvalla.