Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Unika chansen: Buda hem Båths starthäst

Emmelie ArnengFoto: Mia Törnberg / Sulkysport
Yearling Sale WenngarnFoto: Mia Törnberg / Sulkysport
Urchin auktioneras ut – några minuter innan starten på V64Foto: Lars Jakobsson/Kanal75 / KANAL75 AB

I kväll är det dags för Sweden International Yearling Sale – och i sista stund har man fått in ett unikt Wild Card. 

Svante Båth-tränade Urchin kommer att auktioneras ut precis innan hästen startar i kvällens V64-6 på Romme.  

– Man kan bli hästägare och inom tio minuter ha en starthäst, säger Emmelie Arneng, vd för auktionen.

Travfesten på Åbytravet är i full gång. I morgon, lördag, är det dags för V75-tävlingar och SM. Men först ska helgen inledas med auktion. 

I Åby arenas mässhall ska bland annat ettåringar, starthästar och fölston hitta nya ägare. Visningarna av hästarna drog i gång under förmiddagen och Emmelie Arneng, vd för Sweden International Yearling Sale är nöjd. 

– Hotellet är fullt och vi har 500 sittande matgäster så även det är fullbokat. Jag hoppas att det blir god stämning och att alla blir nöjda och glada, säger hon. 

Kommer hylla kriterievinnaren

Stallfiket är öppet och hästarna visas i stallarna på Åbytravet – och att allt ligger nära är en fördel som arrangör. Tidigare har man sagt att man vill att den här auktionen ska vara något extra. 

– Det är ordnat med lite efterfest och DJ efter auktionen i kväll. Det är ett otroligt samarbete med Åbytravet, de sliter jättehårt för att det ska bli en bra helhetslösning. Sen blir det travet i morgon.

Auktionen kommer inledas med att besökarna får applådera Robert Berghs färske kriterievinnare. 

– Vi sålde Power här för två år sedan så vi ska inleda med att hylla honom. Han kommer hit in i ringen. 

”Tjänar hästen pengar tillfaller det nya ägaren”

Det finns fler spännande inslag. Ett sent wildcard innebär att man kan få buda hem Svante Båth-tränande Urchin som startar i kvällens V64-6 på Romme.

Valacken som är efter Muscle Hill har på karriärens 55 starter hittills tjänat över 700 000 kronor och är meriterad på V75. 

– Klockan 21 oavsett vart vi är i schemat så tar vi en paus och då kommer vi att se lite värmningsbilder på den här hästen. Sen auktionerar vi ut honom och sen ser vi provstart och loppet live på storbildsskärm. 

– Jag hoppas att det kanske leder till något extra spel på det här loppet. Något sådant här har vi aldrig gjord förut. Man kan bli hästägare och inom tio minuter ha en starthäst.

Emmelie Arneng förklarar hur det gick till. 

– Svante (Båth) ringde mig i går kväll och frågade om det var möjligt och då sa jag att det skulle det nog vara. Vi ordnar med ägarskiften så om hästen skulle tjäna några pengar så tillfaller det nya ägaren. Det är jätteroligt och hästen har god chans och står bra inne i loppet.

https://twitter.com/stallbath/status/1182566154583379968