Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ungdomssatsning hos Redén: ”Det är viktigt”

Tillsammans med företaget Ramudden startar Daniel Redén ett projekt för att få fler ungdomar att satsa på trav. 

Det berättade han under onsdagens pressträff inför Elitloppet. 

– Vi behöver göra saker som gör att ungdomar hittar in till travsporten, säger han. 

Inför ett samlat pressuppbåd visade Daniel Redén upp sina Elitloppshästar Propulsion, Heavy Sound och Double Exposure – tre hästar som demonstrerar tränarens dominans inom svensk travsport just nu. 

Dessutom presenterade han tillsammans med företaget Ramudden en ny satsning – för att kanske få fram nästa stjärntränare i Sverige. 

Men framför allt för att få fler att satsa på sporten. 

– För mig är travsporten så mycket större än egna framgångar. Det är bara jag som exakt vet vad sporten har gett mig, men för att vara kortfattad: travsporten har gett mig allt, säger Daniel Redén i ett pressmeddelande. 

”Handlar om att alla måste hjälpas åt”

Daniel Redén menar att det är viktigt för framtiden att fler ungdomar upptäcker travsporten. 

– Vi behöver göra saker som gör att ungdomar hittar in till travsporten och det här är förhoppningsvis ett sätt som stimulerar fler ungdomar att satsa på travet. Svensk Travsports strategiarbete Pegasus handlar om att alla måste hjälpas åt. Det här är mitt och Ramuddens sätt, säger Redén. 

Satsningen startar mot slutet av sommaren och totalt kommer åtta ungdomar i åldrarna 15-20 år få chansen att få Daniel Redén som mentor och studera hans träningsfilosofi.