Foto: CLAES KÄRRSTRAND / KANAL 75Foto: CLAES KÄRRSTRAND / KANAL 75
 Foto: CLAES KÄRRSTRAND / KANAL 75
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅNFoto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
 Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

"Underbar individ – vet vad man tänker"

Publicerad

Digital Ink är tillbaka i hetluften!

För ett par veckor sedan segrade han i comebacken, och nu är det dags för den division han trivs bäst i – Guld. 

– Det har ju strulat i omgångar för honom och därför känns det extra roligt att han nu ser så fin ut, säger tränaren Robert Bergh.

Digital Ink charmade den svenska travpubliken då han tog sju raka segrar i Gulddivisionen. Men sedan satte skador stopp för hans framfart.

Hästen flyttades för en tid sedan från Stefan Melander till Robert Bergh, och för ett par veckor sedan gjorde han comeback.

Tränas nu av Robert Bergh

Och då Åby arrangerar SM-tävlingar är han tillbaka i den högsta V75-divisionen.

– Som alla vet är det här ju en riktigt bra häst som hade tjänat stora pengar om han fått vara helt frisk. Nu har det ju strulat i omgångar för honom och därför känns det extra roligt att han nu ser så fin ut, säger Robert Bergh.

Det blev dock spår tio, och förhoppningarna på att den galna "guld-raden" ska hålla i sig är inte särskilt höga. 

– Den här gången går det dock inte att vara alltför optimistisk, både läge och motstånd är tufft. Det är en häst för eliten men vi skyndar långsamt med honom, säger Robert Bergh.

"Underbar att hålla på med"

Men inför framtiden är han mycket optimistisk, och han hyllar hästens sätt att vara som individ i träningen. 

– Det är en helt underbar individ att hålla på med. Väldigt spänstig och nästan studsar fram i träningen. Dessutom är hästen klok och ibland tror man nästan att hästen vet vad man tänker, säger Robert Bergh. 

Digital Ink har hittils gjort 50 starter i sin karriär, och vunnit 25 av dem. Han har tjänat över fem miljoner kronor. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag