Under utveckling – farlig räkna bort

Publicerad

LÖRDAG

Axevalla, 17 februari

Beräknat spelstopp:

14.45 V4

16.20 V75

17.05 V5

18.20 DD

ANALYSER, RANKING OCH TIPS

Startlistorna, kusk- och tränarsnack och vår unika statistik – klicka på länkarna nedan (pdf-filer):

V75 – del 1

V75 – del 2 

Bästa spikarna

V75-5: 4 Sambuca Knight

Ledde länge i finalerna senast och visade fortsatt form. Nu är det upplagt för spets igen men den här gången finns det ingen Qahar Q.C. som trycker upp tempot på utsidan. De flesta vill smyga med sina hästar och vi tror att han kan få trolla bort en bit av loppet i spets och därmed ha bra segerchans.

V75-6: 13 Southwind Feji

Efter 15 segrar på 17 starter är det här stoet en av de mest omtalade hästarna i landet för dagen. Det brukar vara svårt att plocka in tillägg på V75 över kort distans, men den här hemmahästen ska kunna lösa uppgiften. Motståndet är inte det värsta hon har mött.

Spetsdragen

V75-2: 2 Mellby Euphoria

Med bara fyra hästar på volten räknar vi med att Jorma Kontio placerar stoet i ledningen tämligen omgående. Väl där ska det vara hästen att slå.

V75-5: 4 Sambuca Knight

Borde spetsa och det går att läsa mer om honom i raderna ovanför.

Skrällbuden

V75-2: 5 Kissmeonceagain

Har formen i zenit och klaffar det på vägen är hon värd att se upp för.

V75-3: 8 Roofer

Roger Walmann-träningen fick inte chansen senast och såg ut att ha en del krafter sparade. Det är en häst under utveckling som kan vara farlig att räkna bort.

V75-7: 5 Bonnies Celebrity

Han ska ha gått framåt med det förra loppet i kroppen och tränar bra enligt stallet. Kevin Oscarssons uppsittning kan vara en rolig rysare i ett öppet lopp.

Tänk på att ...

V75-1: 2 Globalsatisfaction

Segrade den här omgången i fjol. Men har dock inte startat sedan dess och det går inte att begära toppform efter ett års frånvaro från tävlingsbanan.

V75-4: 4 Flashing Victory

Hästen är mycket startsnabb om kusken laddar och kan på så vis ställa till det för tipsettan som har innerspåret.

V75-6: 5 Charmante Amok

Ska ha stigande form och har en missvisande rad. Spekulerar man i favoritfall är det inte omöjligt att hon skräller med Örjan Kihlström.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag