Foto: PrivatFoto: Privat
 Foto: Privat

Udda knepet gav 20 miljoner kronor

Publicerad

V75-omgången på Skellefteå under lördagen var riktigt svårlöst

Endast två system klarade att "pricka sjuan" och utdelningen på sju rätt var över 20 miljoner.

Robert Lindblom är en av de två miljonvinnarna, och han använde sig av ett ovanligt knep. 

– Vi kallar det "poor mans-system", säger Robert Lindblom.

Två system fixade sju rätt – och det var dessutom jackpott. 

En av vinnarna är Robert Lindblom från Eskilstuna.

– Det känns bra, säger han med ett skratt.

– Det är helt sjukt. Men det känns så klart bra, fortsätter han.

Udda knep gav miljonsuccé

Och bakom miljonsuccén låg ett udda knep.

– Vårat andelsspel på Tillsammans heter Poor mans-system. De rika har ju råd att ta alla hästar i ett lopp. Men efter att jag fått råd från en gammal ordförande på Sundbyholms travbana så har jag anammat detta i stället, säger Robert Lindblom.

– Då kör vi ojämna eller jämna nummer i de lopp som man "egentligen" vill helgardera. Då tar man den häst man tror mest på, och om den har jämnt nummer så tar man alla med jämna nummer i det loppet, fortsätter han.

Det är uppenbarligen ett sätt att få in enprocentarna 14 Loving You Deeply (jämn siffra) och 7 El Muro B.R. (ojämn siffra).

– I första avdelningen trodde jag mest på två och åtta, och då fick vi ju med 14. 

 14 Loving You Deeply var bara streckad på drygt 0,3 procent av de inlämnade systemen. 

Systemet kostade 1 417 kronor och 50 öre att lämna in. Och drog in 21 090 185 kr.

De spikade två "spets och slut"-vinnare – 6 Assault i den andra avdelningen och 3 Jaques Noir i den sjätte avdelningen. 

– Jag ska egentligen tacka min brorsa, som tjatat om att vi ska köra i gång med detta med "poor man", säger Robert Lindblom.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om ATG Tillsammans – klicka här

Flera jobbar på Volvo

De flesta i Tillsammans-gänget jobbar på samma ställe, även om laget är öppet för vem som helst. 

– De flesta i gänget jobbar på Volvo här i Eskilstuna. Vi monterar axlar på lastmaskiner. Sen är det ett par gamla fotbollskompisar som är med också, säger Robert. 

– Vi körde andelar för 50 kronor den här gången, så alla som vill kan vara med. Jag själv hade fem andelar, så det gav väl drygt tre och en halv miljon.

När SportExpressen når Robert är han hos sin granne och dricker champagne och förhoppningsvis ska de fira det hela ute på stan under kvällen.

– Det är många som har ringt. Det är två stycken som har kommit över till oss här nu.

Men han grämer sig lite över att han missar Speedway GP i polska Torun, som han tänkt se på tv.

– Ja, jag älskar speedway, men jag kan inte koncentrera mig nu. Jag får spela in det och titta i morgon i stället, säger Robert Lindblom.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag