Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tyska nyförvärvet spikas i debuten

Foto: OLLE SPORRONG

Rättvikstravet bjuder in till finfina måndagstävlingar och en spännnade V64-omgång.

Den bästa spiken är ett nyförvärv från Tyskland som jag tror vinner direkt.

Lycka till!

Filippa en spik direkt i debuten

Dagens bästa

5 Filippa B.J. (V64-2) gör Sverigedebut och första starten för Sybille Tinter. I sina starter i Tyskland har det treåriga sotet imponerat och jag tror hon står billigt inne mot detta motstånd. Har ett perfekt läge mitt i banan och Jorma är resolut när han har en bra häst. Spik!

Närmar sig att få sätta nosen först

Dagens chansning

1 Bottnas Hope (V64-4) har visserligen inte vunnit lopp än, men formen är mycket god och näst senast var det just Sandra Nordemo som styrde hästen till en andraplats. Kan hon ge Bottnas Hope ett bra lopp kommer de sluta långt fram igen.

Relevanta intervjun

Nicklas Westerholm om 3 On Track He’s Black och 4 Kalashnikov (V64-5. DD-1):

– On Track He's Black har inte startat på drygt två månader men tränar bra och gör nog en bra insats direkt. Barfota, vanlig vagn och öppet huvudlag. 

– Kalashnikov hamnade lite snett på det senast men gjorde det riktigt bra ändå. Mina hästar är likvärdiga i kapacitet men kanske att Kalashnikov har lite bättre form. Den som får bäst resa är nog längst fram till slut. Troligtvis barfota bak som vanligt, sen vanlig vagn och halvstängt huvudlag.