Två starka spikar ska leda vägen

Publicerad

De betrodda hästarna dominerade förra veckan och det innebär att vi har en ny jackpott att se fram emot.

Vi har funnit två starka spikar. Och då menar vi Karl-Alfred-starka!

Kash Brodda har sett bra ut på slutet och vi är inne på att hon bara är bäst igen. Victory Kåsgård var tapper på Åby – snabb revansch vore fint.

ANALYSER, VINNARNA OCH UTMANARNA

Ranking, startlistorna, kusk- och tränarsnack samt V86-panelen med stjärnkuskarnas bästa tips - klicka på länkarna nedan (pdf-filer):

V86 – del 1

V86 – del 2

Bästa spikarna

V86-7: 9 Kash Brodda

 Peter Untersteiners fina sto står än så länge billigt inne i klassen. Har varit fin på slutet och det låter som att hon kommer att vara lika bra nu. Motstånd finns men det är väl inte det hårdaste loppet som körts i klassen. Vi räknar med att Kash Brodda körs offensivt om det krävs och hon bör vara bara bäst – även från dödens om det skulle behövas. En trygg jackpott-spik att bygga kring. 

V86-4: 5 Victory Kåsgård

 Kommer från en stark insats på topptid, även om han ”bara” kom trea då. Med den genomköraren kan han vara ännu bättre nu och mot passande motstånd ska chansen vara god. Erik Adielsson känner till hästens egenskaper och lär köra därefter. Står också bra inne på pengarna och vi singlar.

Spetsdragen

V86-3: 4 Gaya di Quattro

 Det är klart att galopperna stör en aning men håller sig hästen till trav kan det bli en bra start och därmed bära av till spets. Fart finns för att hålla undan sedan och det är ett av flera bud i loppet.

V86-5: 3 Mitos Gold

 Fungerar även med rygglopp, men verkar göra sina klart bästa lopp i ledningen. Kommer att lättas i balansen till detta och väl från täten blir han inte så lätt att besegra.

Skrällbuden

V86-5: 5 A Delicious One

 Är lite svår att sätta in i sammanhanget men formen går det verkligen inte att klaga på. Hästen fick chansen sent senast men sköt till rejält! Kan mycket väl speeda ner alla här.

V86-6: 12 Tom Tom Del Sauro

 Är en kapabel sort som kommer att gå med ny balans nu. Skulle han fungera i travet är vi inte främmande för att han kan vara bäst även om det är tal om ett riktigt surt spår.

Tänk på att...

V86-4: 1 Klöver All Over

 Öppnar väldigt snabbt från start och han brukar ta hand om ledningen. Möter några tuffa men skulle dessa ha en sämre dag kan det mycket väl hålla.

V86-8: 2 Mitica

 Återkommer efter en träningsperiod och som det låter från stallet tränar hon med plus i kanten. Ska passas direkt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag