Två hästar sticker ut – slutar etta och tvåa

Publicerad

SPELVÄRD: Jens Sjödén.

Top 7, Jägersro, 13 januari

Så gick det förra veckan

Jättefavoriten vann senast och två rätt betalade rekordlåga sex kronor. Trist omgång för mig som spelat på galopp. Nya tag!

Veckans tips till Top 7

Dagens uppgift ser ut som en av de enklare. Två hästar sticker ut och normalt skulle man spikat 2 Nancy America. Men stallets hästar presterade inte på topp under onsdagens V86-tävlingar, och om Nancy agerar bara lite under normal standard blir det svårt att stå emot 5 Darling Hornline. Dessa bör sluta etta-tvåa oavsett.

3 Makera slutade topp-5 15 gånger av 20 ifjol och gör så igen i dagens toppform. Utdelningshöjaren 8 Silver Annie hade haft segerchans med bättre spår, slutar långt fram ändå i ett ojämnt lopp. Något överspelade 11 Kash Brodda möter lite enklare motstånd än senast och kan då sluta något snäpp längre fram.

Systemet

Etta-tvåa: 2 Nancy America, 5 Darling Hornline

Trea-femma: 3 Makera, 8 Silver Annie, 11 Kash Brodda

Sexa-sjua: 12 Volontary Simplcty, 1 Going Diablo

96 kronor

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag