Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Två dunderskrällar i jakten på miljonerna?

Foto: Lars Jakobsson / TR BILD
Foto: Jenny Rehnman / TR Bild

Det är jackpot på V75 och 50 miljoner kronor hägrar i sjurättpotten.

Robert Dunder har två hästar med i leken som kan få utdelningen att dra i höjden.

– Det blir spännande på lördag, säger hemmatränaren.

Det är Bergsåker som arrangerar helgens omgång i Svenska Travligan och banan utanför Sundsvall är känd för att vara en skrällbana. Statistiken visar också att medianutdelningen för sju rätt på V75 är klart högre på Bergsåker än i hela landet. När skrällarnas årstid är här och omgången dessutom kryddas med jackpotmiljoner finns alltså goda förutsättningar för hög utdelning. En tränare som kan bidra till det är Robert Dunder. 

Han har två hästar till start och först ut är Ultimate Brodde (V75-2). Femåringen har vunnit 4 av 15 starter så här långt och gör nu sin fjärde start sedan han flyttade från Skåne till Robert Dunder i juli.

– Det är en häst som jag tror kommer stå sig bra och tjäna fina pengar här uppe, säger Bergsåkertränaren.

Hästen inledde sin norrlandskarriär med att reparera galopper till en fjärde- och en femteplats, men senast höll han ordning på benen och gjorde då en stark insats som tvåa från positionen utvändigt om ledaren.

– Han blir bättre och bättre för varje start och det ska bli spännande på lördag. Han fick stå över lite efter senast på grund av att vi åtgärdade honom men han känns fin och bör göra ett bra lopp.

Lång distans och innerspår i volten är gynnsamma förutsättningar.

– Lång distans är inget minus och startspåret tror jag passar honom bra. Om kusken vill tror jag att han kan svara upp ledningen för hästen är naturligt kvick i benen, men taktiken lägger jag mig inte i. Får han ett fint lopp blir jag inte förvånad om han är med långt framme.

Formen uppåt med lopp i kroppen

Stallkamraten Albert Zonett (V75-7) hade inte samma tur när startspåren lottades på söndagskvällen.

Den segervane herren, 12 fullträffar på 27 starter, drog bricka tolva bakom startbilen.

– Det är svårt från det läget och man kan egentligen inte hoppas på mer än pengar. Men vi får hoppas att de andra kör lite.

Formkurvan bör i alla fall peka uppåt för femåringen. Även om han inte var som bäst när han senast slutade trea från ledningen i sin första start på två månader.

– Han var dålig. Han sprack upp i karlederna efter värmningen och det var något som störde honom inombords. Han är lite trög men så där trög har han aldrig varit i lopp för mig. Han kämpade och stånkade på men jag tycker att han borde ha vunnit det loppet. Han ska i alla fall ha gått framåt med genomköraren och han känns fin hemmavid i träningen. Han kanske får på sig halvstängd huvudlag den här gången, det bestämmer jag efter värmningen.

Om Albert Zonett dundrar in som etta i omgångens sista avdelning blir det garanterat fina pengar för sju rätt. Men oavsett vilken häst som sätter punkt för V75 lär det vara många spelare som har anledning att jubla på lördag kväll.

Ola Johansson, Kanal 75