Per Skoglund Foto: TE / THOMAS ENGSTROM KANAL75Per Skoglund Foto: TE / THOMAS ENGSTROM KANAL75
Per Skoglund Foto: TE / THOMAS ENGSTROM KANAL75
Erik Adielsson Foto: CLAES KÄRRSTRAND / KANAL 75Erik Adielsson Foto: CLAES KÄRRSTRAND / KANAL 75
Erik Adielsson Foto: CLAES KÄRRSTRAND / KANAL 75

TV4-profilens satsning: Startar webb-tv-show

Publicerad

TV4-profilen Per Skoglund och travkusken Erik Adielsson startar ett diskussionsprogram för trav-intresserade på Youtube.

– Vi saknade ett ställe där vem som helst som gillar trav kan få tycka till. Men de måste också vara redo att lyssna på motargument. Vi saknade en plats att diskutera saker på, säger Per Skoglund.

Tv-formatet är långt ifrån V75 Direkts miljonstudio i värtahamnen. Per, Erik och gästerna pratar via Skype – och i bild syns deras ansikten. 

Per berättar mer om varför de startat projektet: 

– Vi upplever att det är ett trist klimat på det hela taget. Och vi vill se om vi kan få igång en progressiv diskussion, komma på nya ideér och inspirera varandra, säger Per och utrbrister sedan:

– Gud vad pretentiöst det låter. Men det är det vi vill göra! 

 

Se klippet här – eller klicka in på den här länken (extern länk)

Gäster varje gång

Det första avsnittet gästas av Farnod Pirayehga, utrustningsinfo-fantast och travanalytiker på Spelvärde och stjärntränaren Roger Walmann. De diskuterar vikten av utrustningsinformation på ett diplomatiskt sätt.

Kommer det tända till mera i kommande avsnitt?

– Det får hemskt gärna bli nerv, och när man brinner för något starkt, då är det klart man ökar tonläget. Men i det här forumet måste man också lyssna på den andra, säger Per Skoglund. 

"Det är vad det är"

– Det är vad det är. Men det är ett enkelt sätt för att komma igång, och det möjliggör att vem som helst kan kontakta oss, och få vara med! De behöver

Det känns ändå som det finns en våg med personer som vill vara konstruktiva, med Anders Ström och Jörgen Westholm till exempel – har ni inspirerats av dem?

– Helt ärligt så har vi haft den här tanken väldigt länge, utan att ta tag i det. Men nu sa vi bara – nu kör vi! Vi vet inte vad det blir, om det pågår i ett avsnitt eller tio. Men vi vill testa i alla fall. 

– Varken positiva eller negativa utspel ska stå helt oemotsagda, helt enkelt, fortsätter han.

Tanken är att det ska släppas ett avsnitt varje torsdag.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag