Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

TV4-profilens satsning: Startar webb-tv-show

Per Skoglund Foto: TE / THOMAS ENGSTROM KANAL75
Erik Adielsson Foto: CLAES KÄRRSTRAND / KANAL 75

TV4-profilen Per Skoglund och travkusken Erik Adielsson startar ett diskussionsprogram för trav-intresserade på Youtube.

– Vi saknade ett ställe där vem som helst som gillar trav kan få tycka till. Men de måste också vara redo att lyssna på motargument. Vi saknade en plats att diskutera saker på, säger Per Skoglund.

Tv-formatet är långt ifrån V75 Direkts miljonstudio i värtahamnen. Per, Erik och gästerna pratar via Skype – och i bild syns deras ansikten. 

Per berättar mer om varför de startat projektet: 

– Vi upplever att det är ett trist klimat på det hela taget. Och vi vill se om vi kan få igång en progressiv diskussion, komma på nya ideér och inspirera varandra, säger Per och utrbrister sedan:

– Gud vad pretentiöst det låter. Men det är det vi vill göra! 

 

Se klippet här – eller klicka in på den här länken (extern länk)

Gäster varje gång

Det första avsnittet gästas av Farnod Pirayehga, utrustningsinfo-fantast och travanalytiker på Spelvärde och stjärntränaren Roger Walmann. De diskuterar vikten av utrustningsinformation på ett diplomatiskt sätt.

Kommer det tända till mera i kommande avsnitt?

– Det får hemskt gärna bli nerv, och när man brinner för något starkt, då är det klart man ökar tonläget. Men i det här forumet måste man också lyssna på den andra, säger Per Skoglund. 

"Det är vad det är"

– Det är vad det är. Men det är ett enkelt sätt för att komma igång, och det möjliggör att vem som helst kan kontakta oss, och få vara med! De behöver

Det känns ändå som det finns en våg med personer som vill vara konstruktiva, med Anders Ström och Jörgen Westholm till exempel – har ni inspirerats av dem?

– Helt ärligt så har vi haft den här tanken väldigt länge, utan att ta tag i det. Men nu sa vi bara – nu kör vi! Vi vet inte vad det blir, om det pågår i ett avsnitt eller tio. Men vi vill testa i alla fall. 

– Varken positiva eller negativa utspel ska stå helt oemotsagda, helt enkelt, fortsätter han.

Tanken är att det ska släppas ett avsnitt varje torsdag.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!