Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4-profilen kan vinna VM: ”Har varit enormt”

Johan EdlundFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: Travronden / Travronden

TV4-profilen Johan Edlund är en av finalisterna i årets upplaga av VM i V75. 

Han berättar själv att inte är nervös inför finalen, men reaktionerna efter framgången har varit överväldigande. 

– Det är nästan lika stort som när jag fick barn eller när jag gifte mig, säger Johan Edlund. 

När årets V75-världsmästare ska koras om ett par veckor är TV4:s hockeykommentator Johan Edlund en av finalisterna. 

Efter att ha kommenterat Malmö – Leksand under eftermiddagen följde Edlund dramatiken på flygplatsen Kastrup under kvällen. 

– Jag skrev till mina polare att de inte skulle skicka några sms när jag jobbade. Sen skulle jag flyga från Kastrup på kvällen och där hade jag någon timme så jag kollade igenom loppen. Jag såg fem lopp i efterhand och de två sista såg jag live. Så jag hade koll, säger han. 

Hur känns det att vara VM-finalist?

– Jättekul och en aning förvånande.

”Går in med en ödmjuk inställning”

VM i V75 avgörs över sex veckor, där varje etappsegrare och de sex bästa över alla omgångar går till final. Allting avgörs i form av en frågesport i V75 Direkt som sänds i TV4. 

Johan Edlund har sedan tidigare ett väldokumenterat travintresse och har flera års yrkeserfarenhet inom trav-tv. Någon press inför finalen känner han dock inte. 

– Jag går in med en väldigt ödmjuk inställning, det är ju ganska många som är med. Jag har haft en stor portion tur och vet inte riktigt vad det är för frågor. Men det kommer garanterat vara med folk som kan mycket om travsport.

Kommer du plugga något? 

– Nej, det tror jag inte. Jag tar det för vad det är när jag kommer dit. 

”Det har varit enormt”

Vad har du fått för reaktioner? 

– Det har varit enormt. Massvis med sms, samtal, mejl och kommentarer på sociala medier. Det är nästan lika stort som när jag fick barn eller när jag gifte mig. Det är jätteroligt. 

Har du några framgångar som travspelare tidigare? 

– Jag har varit travintresserad hela mitt liv och gillar symbiosen mellan sport och spel. Någon gång har det ramlat in någon större vinst, men nu är det på ett annat sätt. Det är väldigt roligt och annorlunda. Jag ser mycket fram emot att se hur långt jag kan gå. 

Du är inte nervös? 

– Nej, absolut inte. Jag tar det som en rolig grej, sedan får vi se vad som händer. Jag är snarare glad och förväntansfull. 

https://twitter.com/JohanEdl/status/1190695373330890753