Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4-experten: ”Det han gör är nästan omöjligt”

Foto: Mikael Rosenquist / TR Media

Gareth Boko är tillbaka i toppen

Och det med besked – under lördagen gick han som en kross i dödens i Gulddivisionen och vann. 

– Det är nästan omöjligt det han gör, säger experten Micke Nybrink i TV12.

Baron Gift galopperade i starten, och loppets favorit Stepping Spaceboy fick spets utan att det kostade allt för mycket.

Då trodde nog många att loppet var över.

Men Gareth Boko – som nyligen kom tillbaka efter en längre frånvaro – ville annat. 

Han gick på i dödens, och lyckades vinna loppet efter en riktigt svettig insats. 

– Att Baron Gift galopperar kan ju hända, men då var ju loppet över med Stepping Spaceboy i spets. Att Gareth Boko ska vinna från dödens – när han skulle ha ett snällt lopp – det trodde man ju inte, säger Micke Nybrink i TV12.

”Skönt att han är tillbaka”

Kusken, Marc Elias, bjöd på segergest över mållinjen och hästens skötare Line Bach Skullberg bjöd på segerglädje i segerintervjun:

– Det är så skönt att han är tillbaka. Andra loppet efter sju månader och vinna från dödens på det här sättet. Det är helt fantastiskt, säger hon och fortsätter:

– Han var pigg och visa vad han går för. Han betyder mycket för stallet, han gör sällan dåliga lopp och är nästan alltid 

I TV12-studion var experterna imponerade. 

– Han krossade dem, alltså. Och att han ändå stod emot Olle Rols – det är otroligt bra, säger Jennifer Tillman. 

Dubbla V75-segrar för Marc

Stall Lugauer har haft det tufft på slutet – något som säkerligen bidrog till Marc Elias segergest. En annan bidragande faktor var att det var andra raka V75-segern. Han vann nämligen loppet innan med Il Duce Boko.

– Det har gått lite tungt för stallet på slutet. Ibland tar det emot lite. Sen att få vinna två V75-lopp. Och hästen visar en så stor kämpaglöd, då blir det känslor så klart, säger Marc Elias och fortsätter:

– Farsan sätter krav på mig, och jag vill göra honom och ägarna så nöjda som möjligt. Det är en del av businessen det här.