Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tv-profilen: ”Då blev det skrik och gråt...”

Morten Langli tillsammans med Derbyvinnaren Iggy B.R.Foto: Privat
Iggy B.R. först över mållinjen i Norskt Travderby 2020Foto: ATG PLAY

Iggy B.R. vann norskt Travderby – och tog hem prissumman på en miljon kronor. 

Då brast det för den norske tv-profilen Morten Langli. 

– Det blev skrik och gråt, säger han. 

Trots en resa stentuff resa var Geir Vegard Gundersens Iggy B.R. bara bäst i Norskt Travderby under söndagens storloppsdag på Bjerke. 

En seger som blev känslosam för många. Inte minst hästens ägare, den norske tv-profilen och storhästägaren Morten Langli. 

– Det var fantastiskt. En stor upplevelse, säger Morten Langli. 

”Det var väldigt speciellt” 

Hur är känslan i dag? 

– Det är lika bra i dag. Jag har sett om loppet ett par gånger i repris… Det är riktigt stort. På upploppet tänkte jag att det skulle bli jämnt. Men han drog det längsta strået. 

När hästen gick i mål brast det för Langli, som till vardags även är fotbollsexpert i norsk tv. 

– Då blev det skrik och gråt. Det var väldigt speciellt. Jag är uppvuxen nedanför Bjerke-banan och har gått på trav där sedan jag var sju-åtta år gammal. Då är det väldigt stort att vinna det största loppet som körs där, säger han. 

”Det är det största jag upplevt” 

Morten Langli har ägt flera framgångsrika hästar genom åren. Bland annat delägde han superhästen Greenshoe tillsammans med den svenske storhästägaren Anders Ström och de svenska tv-profilerna Lasse Granqvist och Hasse Backe. 

En häst som värderades till otroliga 140 miljoner kronor. 

Hur rankar du Derbysegern jämfört med annat du upplevt? 

– Det är det största jag upplevt. Jag vann Stokriteriet med Thai Goodwil och det var många fantastiska upplevelser med Greenshoe också. Det var trav på en nivå som man kanske aldrig hade upplevt tidigare. Men Iggy är speciell. Magnus Teien Gundersen som kör är en väldigt god vän till mig också. Det är extra roligt att vinna då. 

Jubileumspokalen nästa? 

Vad blev det för firande? 

– Det är ju Coronarestriktioner i Norge så vi drog till en lokal krog som ligger i Bjerke. Vi var 30 stycken med bland annat tränare och kusk. Det var en väldigt god stämning, säger han. 

Hur ser du på den framtida karriären för Iggy B.R. nu?

– Jag hoppas det är en häst som ska växa in i eliten. Han har över två miljoner på kontot så det blir inte så lätt. De bästa fyraåringarna i Sverige är bättre än honom. Men det hade varit en dröm att pröva med Frankrike. Även Jubileumspokalen på Solvalla nästa år skulle kunna vara ett mål. Det är inte lätt men det hade varit roligt att testa.