Foto: Kanal 75/Mikael Wikner
 Foto: Kanal 75/Mikael Wikner

”Tror jag kommer ställa frågan till Lutfi Kolgjini”

Publicerad

Startfältet till finalen av Olympiatravet börjar ta form.

Sex av tio platser är fyllda och Jon Walter Pedersen är nöjd med sin uppställning så långt.

- Det blir ett jämnt och bra fält med många formstarka hästar, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.

Lördagen 28 april körs finalen av det 38:e Olympiatravet på Åbytravet.

Sex hästar är klara för årets första storlopp på svensk mark och Åbys sportchef gillar vad han har sett hittills.

- Jag är nöjd med att hästarna ser ut att vara i väldigt bra form, allt pekar uppåt. Om vi tar det första uttagningsloppet där On Track Piraten vann – i fjol var han på väg ner i form efter att ha tävlat hela vintern men nu känns det som han är på väg uppåt och kan bli ännu bättre. Detsamma gäller den andra vinnaren Zenit Brick som jag tycker var fantastiskt bra. Det känns som den också kommer komma i toppform. Jag vill även nämna Queer Fish som också gjorde det väldigt bra i samma lopp – den har jag med mig i bakhuvudet, säger Jon Walter Pedersen som har fyra platser kvar att fylla.

- I går (lördag) var både Day Or Night In och Dante Boko väldigt bra. Day Or Night In är ju klar och jag tror att jag kommer att ställa frågan till Lutfi Kolgjini, vi ska höras på onsdag.

Flera hästar i bakfickan

Jon Walter Pedersen håller även utkik internationellt.

- Vi har ett lopp i Turin som går i dag (söndag) och där har vi ett par intressanta hästar. Vi får se vad som kan komma ur det loppet, annars har jag eventuellt en annan fransk häst i bakfickan, jag vill inte nämna något namn på den ännu.

Åbys sportchef är på plats när den sista deltävlingen i Olympiatravet går på Umåker nu på lördag. Segraren där får en inbjudan till finalen men väljer själv om den ska vara med på Åby.

- Sedan är det flera andra lopp som också går nästa helg och från de loppen kan det även finnas tänkbara hästar som kommer in i sista hand.

”Peaka formen”

Hittills har två hästar fått så kallat wildcard, det senaste delades ut under lördagen.

- Vi bjöd in Ringostarr Treb i helgen, Jerry Riordans häst, som senast startade i Prix d’Amerique. Vi var lite osäkra på om han skulle hinna komma ifatt i träningen för två månader sedan men den sista veckan har allting fallit på plats och han var jättebra i det senaste jobbet. Ringostarr kommer att gå direkt ut i finalen, berättar Jon Walter Pedersen som gav sitt första wildcard till Danmarks bästa häst.

- Takethem vann sin comeback för året. Jag pratade med Steen Juul i går och han tycker också att det känns spännande inför det här loppet. Det verkar som att hans häst också kommer att peaka formen.

Som titelförsvarare är också norske Lionel klar för finalen.

- Jag har haft samtal med Daniel Redén i veckan och han är också väldigt nöjd med hur hästen känns. Han kommer att starta hästen på Solvalla på tisdag, för att toppa formen lite.

 

Av Gina Söderlund/Kanal 75

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag