Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han kommer vara tänd på uppgiften

Hambletonian och de andra amerikanska storloppen körs på lördag.

De svenska tränarna har mina tipsvinnare i nästan alla loppen. Jag tror mycket beror på Sören Nordin.

Han lärde oss hur hästarna ska se ut och mycket avgörs redan när de hästarna med rätt exteriör väljs ut på auktionerna.

Min brorson Marcus Melander har fyra hästar med i Peter Haughton Memorial.

Men det är inte säkert att han vinner ändå, det är sex andra topphästar med.

Frågan är om inte det här loppet är bättre än Hambletonian.

Det är lite som i Sverige. Det är de yngre hästarna som är vassast. De bränner väl ut dem lite.

Jag tror att Greenshoe, ägd av Anders Ström, Lasse Granqvist och Hasse Backe, vinner om den bara klarar starten, den brukar dumma sig lite före.

***

I många år har tvåårstävlandet i Sverige diskuterats.

Jag säger så här:

# Tävlingsupplägget här hemma gynnar ej tvåårstävlande, för få startmöjligheter och risk man kommer snett på det som treåring.

# Den amerikanska hästen är ett halvår före genom aveln.

I framtiden måste det dock bli lite förändring. Ekonomiskt är det för tufft för ägarna att vänta länge på att hästarna startar först som äldre.

***

I stonas tvåårslopp tror jag på Beautiful Sin, ägd av Lennart Ågren, tränad av Jimmy Takter..

***

I treåringarnas Hambletonian har nog Six Pack nästan ingen motståndare. Bara sig själv kanske.

Spårlottningen kan möjligen ställa till det, men får "Svanens" häst ett vettigt läge så blir det vinst.

Åke trycker på från start och de kan inte svara honom.

Jag tror det här skulle kunna vara en häst för Elitloppet redan nästa år. Och det kan bli Åkes framtida häst i Prix d'Amerique.

***

Det finns förresten ett till riskmoment: vädret. Om det regnar kan Six Pack bli tvungen att köra med skor, eftersom banan där blir väldigt hård. 

Skulle nått ställa till det för "Svanens", så är det Crystal Fashion och stoet Atlanta som har imponerat oerhört. Jimmy Takter är grym på att sätta dem i ordning, jag har ändå svårt att tro att Wolfgang kan slå favoriten.

***

Jag äger själv Evaluate, som Örjan Kihlström åker över och kör. Han kommer gå med helstängt, om Marcus Melander kör utan skor i försöket vet jag inte, men i en eventuell final tror jag det blir så. 

Hästen har gått väldigt bra, bakom Six Pack är det väldigt öppet. Jag tror att Örjan kommer vara mycket tänd på uppgiften.

***

I Hambletonian Oaks tror jag att Phaetosive vinner, utmanad av Åke Svanstedts Plunge Blue Chip som kommer vara mycket förbättrad barfota. Jag tycker inte Manchego sett som bäst ut.

OM SINA HÄSTAR INFÖR EXTRA-V75 JÄGERSRO 

V75-3

6. ENTERPRISE… vi kan glömma den senaste starten, allt verkar bra, ser fint ut om än spår långt ut på vingen. Har chans här, bra kapacitet. Utrustning: Barfota, öppet huvudlag.

V75-4

8. DUPREE… har varit en besvikelse i vår träning, varit missgynnad av medeldistans, nu sprint men dåligt spår, nöjda med pengar. Utrustning: Barfota, helstängt.

V75-6

3. VOLSTEAD… är bra i jobben, har fått ett perfekt läge, men som ni vet är det tuffa motståndare, får det svårt att slå Propulsion, men är han trea-fyra vore vi nöjda. Utrustning: Barfota runt om ifall banan tillåter, helstängt huvudlag.

OM SINA V86-HÄSTAR PÅ ONSDAG

V86-2

2. BORN UNICORN… börjar komma i riktig form, hoppas få honom i kanonform till Derbyt, perfekt läge, vi hoppas han dyker upp där framme. Utrustning: Troligen skor, öppet huvudlag.

4. OUTPUT PRESSURE… går bra varje gång, rår nog inte på Born Unicorn av våra, men kan vara trea-fyra. Utrustning: Troligen skor, öppet huvudlag.

6. DIGITAL PERFORMER.. är en jättefin liten häst, jämn med nummer fyra ungefär, ute i stentufft lopp senast. Utrustning: Barfota fram, öppet huvudlag.

12. GEAR EXTENSION… tränar bra och kämpar på, får försöka vara bland de sex. Vinner ej. Utrustning: Ev barfota, öppet huvudlag.

OM SINA V75-HÄSTAR LÖRDAG

V75-3

8: FRENCH LAUNDRY… har nästan bäst form i stallet, men får inte til det riktigt, fel läge nu. Utrustning: Barfota fram, öppet huvudlag.

V75-5

7. OCEANIC CLEARANCE… går bra varje gång, kämpar på tappert, distansen är perfekt, liksom formen men behöver jättetur härifrån, kan vara trea-fyra. Utrustning: Barfota fram, halvstängt huvudlag.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!