Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trodde hon blivit lurad – hade vunnit tio miljoner

ATG:s vinnarambassadör Hans G LindskogFoto: Thomas Blomqvist / Trav & Galoppronden
Harry Boy

En liten stund innan söndagens Grand Slam 75-omgång valde en kvinna i Gävleborgs län att köpa en Harry Boy för 96 kronor. 

Ett par timmar senare loggade hon in på sitt konto och kunde inte tro sina ögon. 

– Det var fruktansvärt många siffror där. Hon tänkte att det var ett tekniskt fel, säger ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog. 

Trots att tre favoriter vann blev söndagens Grand Slam 75-omgång ytterst svårlöst.

Endast ett system lyckades pricka in alla rätt, och det komponerades ihop av datasystem ”Harry Boy”.  

Systemets kostnad: 96 kronor.  

Utdelningen: 10 049 408 kronor. 

Köpare av systemet: En kvinna i Gävleborgs län. 

– Hon hade spelat ett par gånger tidigare, bland annat lirade hon en V75:a för 96 kronor på lördagen. Det gick inte bra så hon tänkte inte spela på söndagen. Men sent omsider knappade hon in ett system för 96 kronor på sin dator, berättar ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog. 

”Han tyckte det var förargligt” 

Kvinnan såg inte loppen själv, men noterade att ”Harry” åtminstone hade prickat in rätt hästar i de fem första loppen. Sedan gick hon och handlade. 

– I matbutiken gick hon sedan in och kollade en gång till. Då såg hon att det var fruktansvärt många siffror där. Då tänkte hon att det var något tekniskt fel. Hennes sambo tyckte det var förargligt och undrade hur de kunde göra på det sättet. Det var oförskämt, tyckte han. 

Eftersom både kvinnan och hennes sambo vägrade tro på siffrorna svarade hon heller inte när det senare under dagen ringde flera gånger på telefonen. 

– Då skrev jag ett sms och framförde gratulationer från ATG och sa att det var Hans G Lindskog. Då ringde hon tillbaka och sa att hon var säker på att det var en bedragare. Sedan sa hon att hon kände igen min röst. Vi hade ett långt och trevligt samtal, säger Hans G Lindskog. 

”Självklart ska jag jobba imorgon” 

ATG:s vinnarambassadör fortsätter: 

– Jag rådde henne att gå till banken i dag på morgonen, men det gick inte: ”Jag ska jobba imorgon”, sa hon då. Du ska gå till jobbet ändå? Frågade jag. Självklart ska jag det, svarade hon då. Det är ganska fantastiskt. 

Om det blev något firande? Självklart. 

– Hon sa till mig att det luktade gott i hela huset eftersom hon bakat scones. Så det blir säkert en kopp te och sen smakar vi på det goda brödet, sa hon. Så det var deras sätt att fira en vinst på 10 miljoner kronor. 

”Harry” fixade storvinst även i lördags

Söndagens galna vinst var dessutom inte den enda av sitt slag under helgen. När V75 avgjordes i lördags vann en kvinna 463 000 kronor på ett likadant Harry Boy-system eftersom hon ”boostat” systemet. 

– Hon tänkte att det nog blir 20 000 kronor fram tills hon loggade in på sitt konto senare på kvällen och såg att utdelningen blev 463 000 kronor. Det är helt sensationellt, säger Hans G Lindskog. 

Två Harry Boy-vinster samma helg alltså? 

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Det finns ljusglimtar i dessa dystra tider. Det är något att glädjas åt.