Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Trodde han skulle vinna – är vår bästa chans nu”

Foto: LENA EMMOTH / TR Media
Foto: MA / Kanal 75/MVA Foto

Jerry Riordan plockar ut fyra hästar på helgens V75-kupong.

Bland dessa finns en Elitloppsdeltagare som tillhör favoriterna i Gulddivisionen.

En av stjärnorna i Jerry Riordans stall är Aetos Kronos. Han finns på sjuklistan och kämpar för att bli frisk, men det kommer att ta tid meddelar man. Men det finns gott om bra hästar i stallet. Gareth Boko var trea i årets Elitlopp och startar denna vecka i Gulddivisionen (V75-3). 

Han är en av fyra hästar som sticker ut – Harran Boko, Mindyourvalue W.F. och Upstate Face är de andra. Och tränaren andra viss optimism.

– Meningen var att Gareth Boko skulle få en snäll resa senast i Halmstad och det fick han. Vi trodde att han skulle vinna men han fick nöja sig med andraplatsen i en 1.08-avslutning. Med det loppet i kroppen ska han vara lite bättre på lördag och jag är nöjd med förutsättningarna och måste vara uppåt. Vi har fyra hästar på kupongen och Gareth Boko är vår bästa chans, säger Jerry Riordan

Han har sedan kvalat in Jigsaw Sisu (V75-4) till svensk Uppfödningslöpning.

– Det är en fin häst och har du ett tvåårigt sto som springer 1.14-tider måste man vara nöjd. Men det är inget för spelarna den här gången, jag tror att nästa år kommer att bli ett bra år för henne, säger Riordan.

”Formen är bättre än raden”

I lägsta klassen kommer Lorenzo Boko (V75-5) ut. Han var med på V75 för tre starter sedan och satt då fast med krafter sparade.

– Lorenzo Boko blev rädd för den vita linjen när han skulle ner på open stretch senast och det var en olycklig galopp och gången innan var det en utrustningsmiss som orsakade galoppen. Formen är bättre än raden och jag är väldigt nöjd med hur han känns i träningen. Jag vill varna lite för honom, det är ingen häst man ska spika men man ska plocka med honom på kupongen.

Sist ut av stallets hästar är Bordeaux S. (V75-7) som visat bra form i flera starter på sistone.

– Han är en hedershäst som alltid gör bra lopp. Men han är uppe i Silverdivisionen nu och det återstår att se om det är taket för honom eller inte. En sådan som Sweetman blir svår att slå från ledningen och jag hoppas i första hand att han levererar en fin insats och tjänar fina pengar. Inga ändringar, avrundar Jerry Riordan.

ANNONS: Köp din andel i EXPRESSEN REDAKTIONENS STORA 

ANNONS: Köp din andel i expertens system

ANNONS: Köp din andel i Premiumsystemet

ANNONS: Köp din andel i Redaktörens val