Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tre nya hästar inbjudna till guldfinalen i Gävle

Billie de MontfortFoto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Flera elitloppsdeltagare har senaste åren tagit vägen via Gävle till sista helgen i maj.
Under fredagen stod det klart att arrangören bjudit in tre nya hästar till loppet. 

– Jättekul att vi har ett kanonlopp att se fram emot nästa lördag, säger Gävletravets sportchef Mathias Gustafsson.

Prins Daniels lopp kommer inte att köras med den titeln i år men en guldivisionsfinal blir det ändå på Gävle den 23 maj. 

I veckan bjöd Gävletravet in tre hästar: Baron Gift, Diamanten och Racing Mange. De meddelade även att inkvalade hästar i form av Cyber Lane, Elian Web, Next Direction, Tae Kwon Deo och Cokstile avböjt att starta i loppet. 

Under fredagen stod det klart att ytterligare tre hästar tagit sig in i loppet via wild cards: Billie de Montfort, Ferrari B.R. och Minnestads El Paso. 

”I övrigt kommer startpoängen avgöra” 

Det meddelar Gävletravet via sin hemsida: 

– Jättekul att vi har ett kanonlopp att se fram emot nästa lördag. Vi ser att intresset för loppet är stort och nu kommer vi inte att bjuda in några fler hästar. Vinnaren i Mantorps guldlopp är garanterad en plats om de vill starta och i övrigt blir det startpoängen som avgör vilka hästarna som tar de sista platserna, säger sportchef Mathias Gustafsson.

I prispotten ligger en biljett till Elitloppet den 31 maj och 300 000 kronor till vinnaren.