Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tre nya hästar inbjudna – och ett franskt återbud

Bahia Quesnot kommer inte till Solvalla Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Bahia Quesnot kommer inte till start i Åby Stora Pris, tränare Junior Guelpa väljer i stället EM för ston på Solvalla.
Samtidigt är tre nya hästar klara för storloppet med två miljoner kronor i förstapris. 

Det är drygt en vecka kvar till Åby Stora Pris, långloppet som sträcker sig över 3140 meter – och under fredagen kom lite nya besked kring deltagande hästar. 

Första och främst har man drabbats av ett återbud, det franska stoet Bahia Quesnot väljer bort loppet på Åby för att i stället starta i Sto-EM på Solvalla. 

Däremot är tre nya hästar klara för storloppet, däribland Ulf Stenströmers Handsome Brad.

– Vi har fixat till lite detaljer sedan senaste starten och han var mycket positiv i fredagens jobb. Hästen trivs kanonbra på Åby och gör alltid bra lopp där, han har satt världsrekord på just Åby och 3140 meter ser jag som väldigt positivt, säger Ulf Stenströmer i ett pressmeddelande.

”Propulsion blir svår att slå”

Ulf Stenströmer fortsätter: 

– Kusken var nöjd med honom senast på Axevalla och trots att jag inte var 100 procent nöjd efter värmningen så presterade han en riktig bra avslutning. Propulsion blir så klart svår att slå, men min häst är bra.

Även trean från ifjol, Reckless, tränad av Björn Goop är klar för loppet. 

– Reckless har hittat formen precis som vid samma tidpunkt ifjol. 3140 meter är hans favorit distans och det blir spännande att vara med i år igen, säger Goop.

 Anders Lundström Wolden kommer med norske Ready Cash-sonen Cash Okay: 

– Cash Okay är en god häst som vann två av de största loppen för treåringar i Norge, var trea i EM i Laval förra året och tvåa i Norsk Travderby, han har dessutom gjord många bra lopp på Vincennes. Hästen gillar lång distans och hårt tempo, det känns ut som hästen tagit ett ytterligare steg i sin utveckling på slutet och sist satt han fast med segerkrafter kvar efter ett sista varv på 09.0. Kusk blir Norges stora kusktalang Erlend Rennesvik, säger Lundström Wolden. 

Klara hästar till Åby Stora Pris

Carat Williams

Propulsion

Makethemark

Milligan’s School

Mindyourvalue W.F.

Reckless

Handsome Brad

Cash Okay

Pastore Bob