Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Travtränarnas svar: Vill ha V75 tidigare

Lutfi Kolgjini på stallbacken Foto: Tr Bild
Flagga V75 Foto: Tr Bild

Enkätundersökningen kring vad proffstränarna tycker om starttiden på V75 är färdigställd, det skriver Sulkysport.

Omröstningen gjord av Travtränarnas Riksförbund visar att en majoritet vill ha 15.00 som starttid på V75. 

– Det är ju den här uppfattningen man möter överallt, säger Lutfi Kolgjini till facktidningen.  

För ett par veckor sedan meddelade Svensk Travsport tävlingsplaneringen för 2020. Det förklarade då också att den nuvarande starttiden för V75, 16.20, skulle ligga kvar även nästa år. Det trots stort missnöje bland de aktiva inom travsporten.  

Kort därpå samlades Travtränarnas Riksförbund för ett möte som hölls av Lutfi Kolgjini och Ulf Stenströmer. Där diskuterade de missnöjet tillsammans med Marjaana Alaviuhkola, ordförande i Svensk Travsport och Hans Lord-Skarplöth, vd på ATG. 

Majoriteten vill ha start 15.00 

På mötet som hölls den 6 juli beslutades det att enkätundersökning skulle göras om lämplig starttid för V75 på lördagar. 

TR (Travtränarnas Riksförbund) rapporterade att det fanns två alternativ, det första var ”Jag anser att V75 loppen skall starta kl. 15.00” och det andra var ”Jag anser att V75 loppen skall starta kl. 16.20”. 

Undersökningen skulle vara klar det 19 juli och nu rapporterar Sulkysport att TR har ett resultat. 

Undersökningen visar att hela åttio procent röstade på det första alternativet. Majoriteten av proffstränarna vill alltså ha en testperiod nästa år för V75 på lördagar start klockan 15.00. 

Lutfi Kolgjini: ”Nu vet vi”

Lutfi Kolgjini förklarar för Sulkysport att han inte blev särskilt överraskad när resultatet kom: 

– Nej, det är ju den här uppfattningen man möter överallt, att en stor majoritet av de som är intresserade av travsport vill komma bort från 16:20. Nu vet vi vad proffstränarna tycker. Lika viktigt är hur hästägarna ser på detta, så nästa steg blir att gå ut till hästägarföreningarna med förslaget, säger Lutfi Kolgjini till tidningen. 

Vidare berättar tränarförbundets generalsekreterare Staffan Osterling för facktidningen att över 300 tränare deltog i undersökningen.