Adrian Kolgjini Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/FRANK SORGE IMAGO SPORTFOTODIENSTAdrian Kolgjini Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/FRANK SORGE IMAGO SPORTFOTODIENST
Adrian Kolgjini Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/FRANK SORGE IMAGO SPORTFOTODIENST

Stjärnkusk stängs av – efter drogtest

Publicerad

Adrian Kolgjini har stängts i minst tre månader – efter att ha testats positivt för kokain. 

Nu delger stjärnkusken för sajten Sulkysport sin förklaring till det positiva drogtestet.

– Det jag kan tänka mig har hänt är att det jag drack blivit spetsat med något, säger Adrian Kolgjini.

Det var under ett slumpmässigt drogtest i samband med tävlingarna på Jägersro den 5 december som en svensk A-tränare tillika V75-kusk testades positivt för kokain, rapporterar Svensk Travsport i ett informationsmeddelande. 

Kusken testades tillsammans med fyra andra slumpmässiga kuskar och ryttare, och stängs av med omedelbar verkan.

Nu träder Adrian Kolgjini fram och berättar:

– När jag först visade positivt på testen jag tog tänkte jag att det berodde på hostmedicinen jag tagit, men väl hemma kollade jag och det fanns inget narkotikaklassat i den. Så när jag i dag fick beskedet att det var kokain lämnade det mig i chock, säger Adrian Kolgjini till sajten Sulkysport.

"Kan vara någon som vill oss illa"

Kolgjini misstänker att han har blivit drogad av i samband med en utekväll efter V75-tävlingarna på Jägersro den 2 december. Kolgjini uppger att han var på ett uteställe tillsammans med sin flickvän Saga Scott och började må dåligt under kvällen, och åkte hem till Malmö tillsammans med sin flickvän.

– Det jag kan tänka mig har hänt är att det jag drack blivit spetsat med något. Mitt dricka eller Sagas eller båda tvås. Saga är liksom jag rätt så kända personer, offentliga personer. Jag kan ha råkat ut för någon som av någon anledning vill mig eller henne eller oss båda två illa, säger Adrian Kolgjini.

Han stängs nu av i minst tre månader efter det positiva dopingtestet, och säger att han vill göra allt för att återupprätta sitt rykte.

"Vill bara rentvå mig själv"

– Nu vill jag bara rentvå mig själv. Jag satsar på min karriär i travsporten till 110 procent. Jag är villig att bekosta att jag får lämna drogtest varenda tävlingsdag så att alla får se att jag absolut inte håller på med något sådant här, säger han.

Men avstängningen kan också bli längre. Ärendet ska även upp i svensk travsports diciplinnämnd.  

– Det är en objektiv, pågående utredning som vi arbetar med. Vi försöker reda ut vad som hänt, helt enkelt, precis som i alla fall. Om vi har varit kontakt med den aktive eller inte, vill jag inte kommentera. Den aktive är avstängd tills vidare, säger Johan Nilsson, säkerhetsansvarig på Svensk Travsport, till Travronden. 

SportExpressen har sökt Adrian Kolgjini.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag