Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnkusk stängs av – efter drogtest

Adrian Kolgjini Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/FRANK SORGE IMAGO SPORTFOTODIENST

Adrian Kolgjini har stängts i minst tre månader – efter att ha testats positivt för kokain. 

Nu delger stjärnkusken för sajten Sulkysport sin förklaring till det positiva drogtestet.

– Det jag kan tänka mig har hänt är att det jag drack blivit spetsat med något, säger Adrian Kolgjini.

Det var under ett slumpmässigt drogtest i samband med tävlingarna på Jägersro den 5 december som en svensk A-tränare tillika V75-kusk testades positivt för kokain, rapporterar Svensk Travsport i ett informationsmeddelande. 

Kusken testades tillsammans med fyra andra slumpmässiga kuskar och ryttare, och stängs av med omedelbar verkan.

Nu träder Adrian Kolgjini fram och berättar:

– När jag först visade positivt på testen jag tog tänkte jag att det berodde på hostmedicinen jag tagit, men väl hemma kollade jag och det fanns inget narkotikaklassat i den. Så när jag i dag fick beskedet att det var kokain lämnade det mig i chock, säger Adrian Kolgjini till sajten Sulkysport.

"Kan vara någon som vill oss illa"

Kolgjini misstänker att han har blivit drogad av i samband med en utekväll efter V75-tävlingarna på Jägersro den 2 december. Kolgjini uppger att han var på ett uteställe tillsammans med sin flickvän Saga Scott och började må dåligt under kvällen, och åkte hem till Malmö tillsammans med sin flickvän.

– Det jag kan tänka mig har hänt är att det jag drack blivit spetsat med något. Mitt dricka eller Sagas eller båda tvås. Saga är liksom jag rätt så kända personer, offentliga personer. Jag kan ha råkat ut för någon som av någon anledning vill mig eller henne eller oss båda två illa, säger Adrian Kolgjini.

Han stängs nu av i minst tre månader efter det positiva dopingtestet, och säger att han vill göra allt för att återupprätta sitt rykte.

"Vill bara rentvå mig själv"

– Nu vill jag bara rentvå mig själv. Jag satsar på min karriär i travsporten till 110 procent. Jag är villig att bekosta att jag får lämna drogtest varenda tävlingsdag så att alla får se att jag absolut inte håller på med något sådant här, säger han.

Men avstängningen kan också bli längre. Ärendet ska även upp i svensk travsports diciplinnämnd.  

– Det är en objektiv, pågående utredning som vi arbetar med. Vi försöker reda ut vad som hänt, helt enkelt, precis som i alla fall. Om vi har varit kontakt med den aktive eller inte, vill jag inte kommentera. Den aktive är avstängd tills vidare, säger Johan Nilsson, säkerhetsansvarig på Svensk Travsport, till Travronden. 

SportExpressen har sökt Adrian Kolgjini.