Foto: / MAFoto: / MA
 Foto: / MA

Travtränare i olycka – tvingades sy 40 stygn

Publicerad

Roger Nilsson var under onsdagen med om en olycka.

Han var på travbanan i Uleåborg då olyckan var framme.

– Jag flög med huvudet före i backen, säger Roger Nilsson.

Travtränaren Roger Nilsson, en stor profil på Bodentravet, var under onsdagen med om en olycka.

Han var i Finland på Uleåborg, skulle visa upp en häst för veterinären på banan då det smällde.

– Hästen gick på för mycket och tappade luften, den "kvävde sig". Då flög jag med huvudet före i backen, säger Roger Nilsson.

Roger Nilsson fick sy 40 stygn

Han tvingades efter olyckan sy 40 stygn i ansiktet, 22 utvändigt, och 18 invändigt.

– Jag fick Uleåborgs sjukhus och fick sy i munnen och i läppen. Men i övrigt så gick det bra, det var inga blessyrer i övrigt. 

– Det blev lite svullet så där, men det är ingenting som har gått sönder. Det är bara sånt som läker ut, så jag hade väldigt mycket tur.

"Hade väldigt mycket tur"

Men han är trots allt glad att det gick så bra som det gjorde.

– Precis när det händer, när man flyger i luften, då är det klart att man känner att man hellre skulle vara någon annanstans. Men jag reste på mig, ruskade om mig själv och kände att benen höll, nacken höll. Då visste jag att jag var okej, och försökte bara få tag på någon som kunde hjälpa mig. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag