Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Travsportprofilen: ”Vill be om ursäkt”

Var tredje kvinna i undersökning drabbad.
Foto: ROGER VIKSTRÖM

En känd travsportsprofil är misstänkt för sexuellt ofredande, enligt Expressens uppgifter.

Mannen kördes till en fyllecell efter att ha gripits av ordningsvakter.

– Det var fest i går och det blev för mycket alkohol för mig. Jag sa några olämpliga ord och det vill jag be om ursäkt för, säger han till Expressen.

Det var sent under lördagsnatten, klockan 01.43, som polisen kallades till en restaurang i mellersta Sverige.

På platsen fanns en känd travsportsprofil.

Han hade då gripits av ordningsvakter, misstänkt för sexuellt ofredande.

– Vi fick samtal från ordningsvakter på en restaurang, som säger att de har gripit en man som misstänks för att ha gjort sig skyldig till sexuellt ofredande, säger polisens presstalesperson i regionen.

Mannen var berusad

Några timmar före var det V75-tävlingar som kördes på Färjestadstravet i Karlstad. När polisen kom dit var mannen ”väldigt berusad”. 

Travprofilen ber nu om ursäkt för sitt beteende:

– Det var fest i går och det blev för mycket alkohol för mig. Jag sa några olämpliga ord och det vill jag be om ursäkt för. Det kommer inte hända igen, säger han i en kommentar till Expressen.

Polisen valde att ta med honom till en fyllecell.

– När vi kommer dit så omvandlade vi det här gripandet till ett omhändertagande enligt LOB, att han är påverkad alltså. Så han blev omhändertagen utav oss och förd för tillnyktring. Och så skriver vi en anmälan om sexuellt ofredande. Exakt vad det är som har hänt det har jag ingen information om. Det blir ju en förundersökning och en utredning som får påbörjas, säger polisens presstalesperson.