Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Travprofilen drabbad av hjärtinfarkt på nyårsafton

Torbjörn Jansson drabbades av en hjärtinfarkt på nyårsafton.Foto: TR Media/KANAL 75/MVA FOTO
”Idag känner jag mig pigg och relativt fräsch”, hälsar han.Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD

Torbjörn Jansson blir borta från tävlingsbanan under en period framöver.

Travkusken drabbades av en hjärtinfarkt i går och kördes med ambulans till Akademiska sjukhuset i Uppsala, rapporterar Sulkysport.

– Idag känner jag mig pigg och relativt fräsch, säger Jansson till sajten.

Torbjörn Jansson är en av Sveriges främsta travprofiler.

65-åringen har vunnit Elitloppet (1985) med egentränade Meadow Road och senare under karriären flera av de största nationella tävlingarna som kusk – däribland Åbys Stora Pris, Sundsvall Open Trot och Svenskt Travkriterium.

I juli 2018 valdes han även in i travets Hall of Fame för sina gärningar inom sporten.

Nu kommer han inte kunna vara verksam under en period framöver. Under nyårsafton drabbades Jansson av en hjärtinfarkt, rapporterar Sulkysport.

– Jag fick åka ambulans till Akademiska sjukhuset i Uppsala i går och fick en enorm mottagning av personalen här. Idag känner jag mig pigg och relativt fräsch, säger Torbjörn Jansson till sajten.

Torbjörn Jansson drabbad av hjärtinfarkt

65-åringen skulle ha kört på Solvalla under onsdagskvällen men har strukits från sina körningar. Han är fortfarande kvar på sjukhuset i Uppsala för vidare tester.

– Några dagar till lär jag bli kvar på sjukhuset och en del nya prover ska tas, men än så länge ser allt bra ut med tanke på omständigheterna, säger Torbjörn Jansson.

Torbjörn Jansson har vunnit över 4 500 segrar som kusk, vilket gör honom till en av Sveriges mest segerrika genom tiderna. Hans första seger togs han i juli 1973 i Årjäng, med hästen Way.