Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Travprofilen Adielsson donerar 46 000 kronor

"Jag skänker 1 000 kronor per V75-vinst", skriver Erik Adielsson.Foto: Lars Jakobsson
"Jag vill inte slå mig själv för bröstet för mycket, men ville samtidigt lägga ut 'beviset' för att inte någon ska undra om pengarna verkligen kom in eller ej".Foto: Skärmdump

Stjärnkusken Erik Adielsson skänker 46 000 kronor till välgörenhet.

Nu hyllas han i sociala medier.

"Jag vill inte slå mig själv för bröstet", säger han.

En av Sveriges absolut främsta kuskar, Erik Adielsson, 41, väljer att skänka 1 000 kronor för varje V75-seger under året till välgörenhet.

Han gjorde samma sak även under 2014 och donerade då 43 000 kronor till Läkare utan gränser och Barncancerfonden.

Under 2015 har Adielsson tagit hem 46 segrar i V75 – och 46 000 kronor är vad som nu går till välgörande ändamål.

"Jag skänker 1 000 kronor per V75-vinst och jag kommer att fortsätta göra det under resten av karriären", skriver han i ett sms.

Årets donation fördelas jämnt mellan SOS Barnbyar och Läkare utan gränser.

"En viktig sak att nämna är att det lika mycket är alla tränare, ägare och skötare som hjälpt mig att vinna de V75-loppen som är delaktiga i den gåvan", skriver Adielsson.

"God ambassadör"

När han på lördagen publicerade en bild från kvittot på donationen från sin internetbank fick han hejarop från alla håll och kanter.

"Du är en god ambassadör för travet Erik och min favorit. Tänk om alla skulle se till helheten som du gör", skrev en person.

Samtidigt fick han viss kritik.

"Stort att behöva skylta med din godhet, NOT", skrev en användare till Adielsson på Twitter.

"Ville lägga ut beviset"

Om kritiken säger Erik Adielsson:

"Jag vill inte slå mig själv för bröstet för mycket, men ville samtidigt lägga ut 'beviset' för att inte någon ska undra om pengarna verkligen kom in eller ej", skriver han i ett sms.

Adielsson har under året uppmärksammats för sitt arbete för välgörande ändamål. Under hela oktober körde han i en rosa dress – för att hedra Cancerfonden i deras arbete mot bröstcancer.

– Alla känner ju någon som är drabbad. Så är det ju. Det är en så extremt utspridd sjukdom så vi har alla både vänner och familj som är drabbade, sa han då.