Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Travparet om kärleken: ”Det är lite pusslande”

Foto: Lars Jakobsson / TR Media
Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media
Foto: MALIN ALBINSSON / TR Media

De båda är populära travtränare på väg uppåt i karriären. 

Sedan två år tillbaka är Emilia Leo och David Persson ett par – men att pendla mellan Romme och Axevalla är allt annat än enkelt. 

– Vi håller på och växer på två olika håll, det är det som gör att vi fortfarande håller isär verksamheterna.

Emilia Leo och David Persson hade båda ett lysande 2021 med rekordsiffror som tränare. 

Men logistiken har de fått kämpa desto mer med. 

För cirka två år sedan blev de ett par och med tränarlicenser på Romme respektive Axevalla så krävs det en hel del planering för att hinna ses mellan tävlingarna. 

– Det går så där. Man hinner inte ses så ofta, så är det, det är lite pusslande. Jag åker och kör mycket lopp så det blir ofta David som kommer på helgerna när han inte har trav. Jag kan väldigt sällan åka till honom, säger Emilia Leo. 

”Närma oss geografiskt” 

Förutom själva resorna är de dock väldigt lyckliga. De ses mer eller mindre varje helg och ibland har de också turen att tävla på samma banor. 

– Vi trivs jättebra tillsammans. Det är klart att man är glad varje gång vi träffas och pratas vid. Det är väldigt trevligt. Vi håller på och växer på två olika håll, det är det som gör att vi fortfarande håller isär verksamheterna. Vi får se hur det blir framöver. Det är klart att vi båda går i tankarna att vi ska närma oss varandra geografiskt. Det är lite komplext när man har travrörelser, säger David Persson. 

– Jag är lite fast där jag är med min gård. Jag kan inte flytta på mig närmsta åren. Vi får se hur det utvecklar sig, säger Emilia Leo.

”Tänker lite för mycket”

Sedan lite mer än ett år tillbaka tränar Emilia Leo den tioåriga valacken Polycrates Face. David Persson är delägare i hästen som har radat upp fina prestationer under sadeln. Och tankar finns nu om att tävla i Frankrike under vintern.

– Jag har lite förhoppningar på att kunna åka ned med Polycrates och starta i något montélopp. Det är en liten dröm som man hoppas på, säger Emilia. 

David Persson är rätt säker på att de kan ”slå sina kloka huvuden ihop” vad gäller det mesta inom travsporten. Men så mycket diskussioner kring hästarna blir det inte menar hans flickvän. 

– Han kör på sitt eget race. Jag är en sådan som grubblar och funderar. Han vill inte krångla till saker överhuvudtaget. Han bara kör på. Han kan tycka att jag tänker lite för mycket, kan jag tänka mig, säger Emilia Leo och skrattar.