Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Julian McLaren och Kim Mobergs bebislycka

Kim Moberg och Julian McLaren
Foto: Privat / Instagram
Mila McLaren
Foto: Privat / Instagram

För ett par år sedan gick galopptränaren Julian McLaren och travkusken Kim Moberg ut med att de var ett par. 

Nu har familjen fått en tredje medlem: Dottern Mila. 

– Vi har fått en snäll liten tjej, säger Kim Moberg. 

Förra hösten berättade travkusken Kim Moberg i en intervju med SportExpressen att hon och sambon tillika galopptränaren Julian McLaren väntade barn. 

– Första veckorna var det inte speciellt bra. Då kändes det som att man var konstant åksjuk men sen slog det om och då har jag mått precis som vanligt. Det har inte varit några konstigheter alls, det har varit väldigt skönt. Det är bara magen som man märker av att den börjar växa, sa Kim Moberg då. 

”Har gått väldigt bra” 

Nu skriver Kim Moberg på Instagram att dottern, som fått namnet Mila, har anlänt. 

”Välkommen till världen, Mila McLaren. En riktig powertjej som kom ut med raketfart på självaste internationella kvinnodagen”, skriver hon. 

Har allt gått bra första tiden? 

– Hon har varit supersnäll. Vi har fått en snäll liten tjej. Sedan ska man väl kanske inte säga för mycket så här tidigt, säger Kim Moberg och skrattar. 

– Men det har gått väldigt bra första tiden. 

”Kommer kanske inte köra massa lopp”

När tror du att du är tillbaka och tävlar igen? 

– Första tiden tar jag det lugnt, sedan får vi ta det som det kommer. Men jag tror att jag snart kommer vara i gång igen. 

Ingen längre paus med andra ord? 

– Jag vet inte exakt, men jag får prova och känna hur det känns. Sedan kanske jag inte kommer köra massa lopp, men att köra något enstaka lopp här eller där ska förhoppningsvis inte vara några problem. 

Andra idrottspersonligheter har tidigare vittnat om att första barnet påverkat deras sportsliga resultat positivt – tror du på något liknande?  

– Jag har ju inte varit mamma så länge, så jag har inte känt efter än… Men visst, det har jag hört också. Vi får se hur det känns när man kommer i gång och kör, säger hon. 

”Vi träffades av en slump” 

Sambon och pappan Julian McLaren, som även är expert i Kanal 75:s travsändningar, har i en tidigare intervju berättat hur han och Kim Moberg träffades. 

– Vi träffades av en slump kan man säga. Vi blev ”wingmanade” av vår gemensamma kompis Simon Wall. Han rekommenderade mig att höra av mig till Kim som skulle vara en helt fantastisk tjej. Jag tänkte att det skadar ju inte att skriva, vi hade småpratat lite innan Simon hörde av sig men det var inte jättemycket, sa han till SportExpressen då.