Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Travkusk anklagas
för sextrakasserier

Foto: Niklas Larsson / BILDBYRÅN
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

En känd svensk travkusk har skickat oönskade sexinviter till ett flertal yngre kvinnor under en period på flera år.

Det hävdar vittnen som har talat med travbloggen Ingvarsson & Persson.

– Det var pinsamt och äckligt, säger en av kvinnorna till bloggen.

– Jag tar fullt ansvar för vad jag gjort och beklagar djupt mitt uppenbart dåliga omdöme, säger travkusken till Travronden. 

I sitt blogginlägg om anklagelserna beskriver Ingvarsson & Persson den utpekade mannen som "en i Sverige välkänd travkusk". Mannen ska i flera år vid upprepade tillfällen ha hört av sig till kvinnor som själva har koppling till travsporten och då framfört meddelanden och inviter av en sexuell karaktär.

"Skrivit till många"

En av kvinnorna som uttalar sig i blogginlägget hävdar att trakasserierna började när hon var 18 år gammal och fortfarande gick på gymnasiet. Då skickade travkusken flera sms där han frågade kvinnan om hon sov utan behå och om hon gillade sex.

– Det var väl mest pinsamt och äckligt. Hade det hänt nu hade jag inte tvekat att anmäla. Just eftersom jag vet att jag inte är ensam. Då trodde jag ju att det bara var mig han har skrivit till. Nu vet jag att det är så många fler, säger kvinnan till Ingvarsson & Persson.

"Hotade med att ringa hans fru"

Kvinnans pappa ringde upp travkusken och skällde ut honom.

– Jag hotade med att ringa upp hans fru och från att ha varit ganska kaxig i telefonen blev han mjuk i rösten och bad om ursäkt. Han vädjade också till mig att inte berätta det för någon annan, säger pappan.

En annan kvinna vittnar om att travkusken skickade henne en bild på sitt kön, ytterligare en om att han har använt grova sexuella anspelningar i en sms-konversation med henne.

– Han skickade meddelanden till mig under en period. Jag svarade inte och till slut blockerade jag honom för att slippa honom, säger kvinnan som fick bilden på kuskens kön.

"Borde polisanmälas"

Svensk Travsport hänvisar till Lisa Persson, ungdomsansvarig, som säger att hon inte kände till trakasserierna innan hon läste inlägget på Ingvarsson & Persson.

– Vi har inte fått in någon anmälan angående det här fallet. Men det är inte alls roligt att höra, sånt där är aldrig okej. Vi vill ha en travsport där alla känner sig välkomna. Ingen ska behöva utsättas för trakasserier eller känna sig kränkt. Som jag förstår utifrån blogginlägget är det så allvarligt att det borde polisanmälas. De får jättegärna höra av sig till oss, så kan vi hänvisa till rätt instans.

Men ni gör inget om ni inte får in en anmälan?

– Precis. Vi behöver få in en anmälan.

Och ni vet inte vilka de som nämns är?

– Nej.

"Ber om ursäkt"

SportExpressen har varit i kontakt med den utpekade travkusken som i nuläget inte vill uttala sig.

Han har stått för ett kort uttalande i magasinet Travronden.

– Jag tar fullt ansvar för vad jag gjort och beklagar djupt mitt uppenbart dåliga omdöme, säger travkusken.

– Uppriktigt ber jag alla inblandade om ursäkt och ångrar allt jag har skrivit.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!