Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trav i dimma är som Kalles Kaviar – på jordgubbstårta

Foto: David Schreiner / ©mittbild.se

Förra gången gav det över en miljon på åtta rätt trots två favoriter och blott en vinnare under tio procent.

Den här veckan small det betydligt mer och till slut fanns det inte ett enda system kvar. 

Det låg en tjock dimma över Bergsåker travbana den här kvällen. Säkert likt den som uppstod vid slaget vid Lützen år 1632.

Just trav och dimma är ingen bra kombination. Dels för säkerheten men även för oss som tittar, det är lite som Kalles Kaviar på jordgubbstårta. Inget man önskar.

Man såg alltså inte mycket av loppen, men GPS-systemet underlättade en hel del.

Tonen för omgången sattes direkt när den rejäla skrällen Survival Kit (3,83%) hittade fritt och kom längst ut i banan med en virvlande avslutning.

Inte det blev lättare när Texan Rose fullständigt chockade spelarna i V86-5.

Stoet fick fritt från rygg ledaren och avgjorde i god tid före mål. Endast spelad till 0,46% av insatserna!

Bergsåker kallades förut för Skrällåker och levde upp till det nu igen.

I och med den knallen försvann nästan alla kvarvarande. Inför V86-avslutningen fanns två system kvar och båda hade spik på storfavoriten Veritas Grif.

Men hon orkade inte alls freda sig från ledningen och istället dök ”gubben i lådan” upp sista biten med Pastorns Lady. Och ordnade jackpot på åtta rätt.

Åby och Solvalla är mixen som gäller nästa vecka. Bara att ta nya tag då...

André Eklundh är verkligen i sitt livs form i sulkyn. Han har vunnit en hel del lopp senaste tiden (sex vinster på de 13 senaste styrningarna) och bättrade på segerprocenten ytterligare på Solvalla.

Han körde Star Advisor Joli åt Sofia Aronsson och det blev som väntat ledningen för ekipaget. Farten dämpades på ”mellanvarvet” och även om han blev utmanad till slut var segern komfortabel.

Den tioåriga fuxen trivs som fisken i vattnet i spets. I och med den här triumfen har han gått 42 gånger i ledningen i Sverige och vunnit 33!

Makalöst vassa siffror.

On Track Piraten var som befarat en bit ifrån formen, men kämpade på tappert ändå som tvåa.