Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tränarens tårar – efter segern på nytt rekord

Foto: Malin Albinsson / Malin Albinsson
Foto: Malin Albinsson / Malin Albinsson

Galactica tog hem SM i monté. 

Då kunde Malin Bergström inte hålla tillbaka tårarna.

– Det är helt brutalt. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag får be om ursäkt, säger Malin Bergström med tårar i ögonen i TV12.

Det såg tufft ut i sista sväng. Men då stumnade ledande Rajesh Face något i ledningen och på upploppet fick Galactica chansen – och tog den. 

– Jag trodde det var kört i sista sväng. Det gick brutalt fort och Rajesh Face bara malde på, säger Malin Bergström, hästens tränare i TV12.

Hon valde sedan att hylla ryttaren, Anna Erixon.

– Som hon rider och hon ställer upp, det är fantastiskt, säger Malin Bergström.

Gjorde allt rätt i sadeln

Anna Erixon gjorde allt rätt i sadeln. Först var hon bestämd när hon tog ledningen. Sedan valde hon att släppa då Rajesh Face kom. 

– Vi pratade lite innan. Kommer de tidigt så släppte vi. Hade jag tagit emot Rajesh hela första varvet hade vi nog inte vunnit. Nu hade hon ändå krafter kvar till upploppet, säger Anna Erixon. 

”En riktig holmgång”

I TV12-studion var de imponerade – av både hästar och spänningsnivån på loppet. 

– Det var en riktig holmgång det här. Det var stor sport igen! De här SM-loppen går inte av för hackor alltså, säger Micke Nybrink. 

Sandra Svensson valde att hylla ryttaren. 

– Anna analyserar helt rätt, att det inte går att ta emot Rajesh Face då han kommer där. Men hon gör rätt som inte släpper direkt. Rajesh Face blev på bettet där, och det hjälpte nog till för Galactica att vinna.