Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tränarens sorg: ”Det är fruktansvärt tragiskt”

Foto: Mikael Rosenquist / TR Media
Foto: Malin Albinsson / TR Medua
Foto: MA / MVA Foto

Svensk travsport är i sorg efter femårige Illuminatis tragiska dödsfall under tisdagen. 

Joakim Lövgren tränade den V75-vinnande hästen. 

– Det är bara fruktansvärt tragiskt, säger han. 

Det kom som en chock när Illuminatis tidigare skötare, Jonas Oscarsson, under gårdagskvällen bekräftade att hästen avlidit. 

”Du var också min bäste vän och hjälpte mig så många gånger när det var tufft. Njut på dom evigt gröna ängarna, Illuminati”, skrev han på Twitter. 

Joakim Lövgren tränade den femårige hästen, som sprungit in över en miljon kronor i karriären. 

– Det är bara fruktansvärt tragiskt. Det är ju det här som är baksidan att jobba med djuren. Olyckor och sjukdomar sker. Det kom väldigt överraskande, som en blixt från klar himmel. Det kan ske, men det händer inte ofta. När det väl händer är det väldigt dramatiskt, säger Joakim Lövgren. 

”Det är väldigt ovanligt”

Vet du exakt vad som hände? 

– Det är en olyckshändelse i hagen där han snubblat och trampat sig själv så illa att senan inte gick att rädda. Det händer tyvärr grejer i hagarna när de hoppar och springer. I bland blir det blessyrer och som tur är så är det väldigt ovanligt att det går så här illa. Jag kan inte minnas senast det hände, men det är väldigt sällsynt. Det gick att se ganska tydligt vad som hade hänt, säger han. 

Efter den tragiska nyheten har travintresserade människor från hela landet framfört sina kondoleanser till Illuminati, Joakim Lövgren och övriga som haft hand om hästen. 

– Alla som är intresserade av sporten är djurvänner och hästvänner, och tar illa vid sig när något sådant händer, säger Lövgren.