Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tränaren: ”Vi stänger inte dörren helt till Elitloppet”

Handsome BradFoto: BURT SEEGER / Burt Seeger / US Photo Denmark
Ulf StenströmerFoto: MALIN ALBINSSON / MVA Foto

Senaste starten var i augusti förra året. 

På lördag gör Ulf Stenströmers stjärna Handsome Brad comeback på V75. 

– Han känns precis som han ska men jag kan inte begära några stordåd, säger Ulf Stenströmer. 

Ulf Stenströmers stjärnhäst Handsome Brad hade ett fint år ifjol med flera fina prestationer i lopp som Olympiatravet, Harpers Hanover och seger i Copenhagen Cup.

På lördag gör hingsten comeback på Mantorpstravet – och har lottats till spår 11 bakom bilen. Tränaren är nöjd med uppladdningen inför starten: 

– Det är helt perfekt. Jag har inget att klaga på. Det är alltid lite risk för ringrost i en comeback och så har vi lite dåligt spår men jag är fantastiskt nöjd med hur hästen tränar. Han är stark och fin. Han känns precis som han ska men jag kan inte begära några stordåd. 

”Den typen av lopp han hör hemma i” 

Handsome Brad har inte startat sedan i augusti och har således haft en ordentlig träningsperiod. 

Vad har han gjort under tiden han inte startat? 

– Han fick en liten känning av en skada så till en början har han bara tränat lugnt. Det var mycket skritt en period sedan har vi joggat i gång honom. Han har tränat på hela tiden. Jag hoppas och tror att vi kommer att få ett väldigt fint år med honom. 

– Vi har egentligen inga lopp förutbestämda. Det jag tyckte kunde vara intressant det är egentligen de här större loppen i Sverige och norra Europa. Han var med i Harpers Hanover förra året och det loppet är ju 14 dagar efter loppet på lördag. Vi får se lite hur vi gör, eller om vi väntar en vecka till och åker till Jämtlands Stora Pris. Det är den typen av lopp han hör hemma i. 

”Stänger inte dörren för Elitloppet” 

Ifjol nobbade kretsen kring Handsome Brad inbjudan till Elitloppet. Och frågan är hur de ställer sig till loppet i år – om hingsten skulle segla upp som en tänkbar elitloppshäst efter lördagens lopp. 

– Elitloppet i år ser på papperet, på grund av corona, inte ut att kanske bli ett superduper lopp så man ska aldrig säga aldrig. Ulf Ohlsson brukar säga det inte finns någon som tackat nej till lika många Elitlopp som jag under åren, säger Ulf Stenströmer och fortsätter: 

– Jag vet att det är ett tufft lopp som sliter men om det är något år som man kan säga att det här loppet är lite snällare än det brukar så kanske det är i år. Vi stänger inte dörren helt. Men skulle han vara makalös på lördag och vi får en inbjudan så skulle vi fundera på det i alla fall. 

– Men med tanke på hur loppet ser ut så ser det svårt ut att vinna så vi kanske inte ens behöver ta ställning till något, men vi får se.