Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tränaren: ”Man känner sig ganska överkörd...”

Foto: LJ / TR Media
Foto: LJ / TR Media

Nadal Broline fick den sista platsen i Sundsvall Open Trot via ett wild card på Antonio Tabacs bekostnad.

– De hade kunnat sköta de mycket snyggare, säger tränaren Oskar Kylin-Blom.
Bergsåkers sportchef håller med om att det blev olyckligt:

– Felet är som han säger att vi skulle ha kommunicerat det tidigare, säger Thomas Almqvist.

Under söndagen blev startlistorna klara till Sundsvall Open Trot där flera av landets topphästar ska göra upp om en miljon kronor. 

Gävletränaren Oskar Kylin-Blom hade anmält sin Antonio Tabac till loppet. Utifrån Svensk Travsports anmälningslistor ser det ut som att hans häst kom med i storloppet. 

Men i de färdiga startlistorna hade i stället Björn Goops Nadal Broline tagit hans plats. 

Nadal Broline hade nämligen fått ett wild card som gjorde att han petade Oskar Kylin-Bloms häst trots att han hade fler startpoäng. 

– Man känner sig ganska överkörd och det är svårt att motivera ägare att satsa på de mindre tränarna eller amatörerna när sportcheferna gör på det här viset, säger Oskar Kylin-Blom.

”Hade kunnat sköta det snyggare”

Den 26-årige travtränaren tycker att situationen är dåligt skött av Bergsåker. 

– Sportchefen går först ut och säger att han inte ska dela ut något wildcard och om det är något wildcard så är det till en bra utländsk häst.

– Sen så delar han ändå ut wildcardet, i min värld har det då kommit i efterhand med tanke på att det är så det ser ut I listan. Det är jättetråkigt när man som liten tränare har en häst som kan vara med i de där loppen och satsar allt man kan för att få vara med, säger Kylin-Blom och fortsätter: 

– De hade kunnat sköta de mycket snyggare om de delat ut ett wildcard på förhand då skulle de ha kommit fram i före också. Så att det inte blir någon efterhandskonstruktion. 

Nekar efterhandskonstruktion 

Bergsåkers sportchef Thomas Almqvist tycker att det är olyckligt hur det har blivit, att det ser ut som en efterhandskonstruktion av startlistan. 

– Det är naturligtvis inte sant. Vi hade mejlkonversationer med ST (Svensk Travsport) tidigt på söndag morgon. Jag förstår att han (Oskar) känner så eftersom att ST visar propositionerna och först när korrigeringarna kommer en stund senare framkommer wildcardet. 

– Det får väl jag ta på mig att jag skulle ha kommunicerat det här direkt när beslutet om wildcardet var taget. Men eftersom att det bara vara några timmar kvar av anmälningstiden så blev det inte gjort helt enkelt. Felet är som han säger att vi skulle ha kommunicerat det tidigare.

Sportchefen: ”Skulle kommunicerat” 

Enligt honom hade man haft en dialog med Björn Goop tidigare under veckan om Nadal Broline som sedan blev startklar för loppet söndag morgon. 

– Det var länge en annan häst som var drabbad enda till bara någon minut innan. Det var slumpen som gjorde att det blev Oskar som drabbades. Oskar tycker jag är en väldigt trevlig person och ett framtidsnamn i travet. Jag har absolut inget mot Oskar och hans hästar. Jag önskar de framgångar i tävlandet och jag såg nu att han anmält hos oss på fredag, avslutar