Foto: TV12
 Foto: TV12

Tränaren i glädjetårar - efter hästens seger

Publicerad

Dennis de Castella skrällvann på V86.

Ägaren och tränaren Ulrika Wällstedt "jobbade in" segern högljutt, och brast sedan ut i glädjetårar i segerinteverjun.

- Det här är helt jävla otroligt, säger Ulrika i TV12.

Dennis de Castella skrällvann på Solvalla under onsdagen. I intervjun med TV12 fick vi se en mycket tagen Ulrika Wällstedt, tränare och ägare till hästen.

– Det här är helt jävla otroligt – förlåt att jag svär - det är helt jävla otroligt, utbrast hon i intervjun.

Kusken Torbjörn Jansson tog chansen och gick fram då tempot var lågt i loppet, och tog sedan ned ledaren från "dödens" - något som fick Ulrika att brista ut i glädjetårar.

- Det går inte från dödens egentligen mot de här hästarna, men han är så grymt bra! Jag är så stolt över honom, säger Ulrika Wällstedt i TV12.

- Han betyder så otroligt mycket för oss, fortsätter hon, med tårar i ögonen.

"Valde ut honom själva"

Och det är inte så konstigt – hästen har varit hos Ulrika hela sin korta karriär.

- Vi har valt ut honom själva på auktion, och haft honom hela tiden. Det var mycket krångel från början, med mycket galopper och grejer. Han har inte gjort ett enda dåligt lopp i år, säger Ulrika.

Lennart Forsgren, travexpert i TV12, hyllade både kusk och häst efter segern.

- En välförtjänt seger får man säga, och vaket av Torbjörn Jansson att gå fram då tempot var väldigt lågt, säger Lennart Forsgren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag