Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tränaren: ”Han har haft bekymmer...”

Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media

Kvällens V64-tävlingar avgörs på Rommetravet. 

Här är experten Pär Gustafssons tankar inför omgången. 

Dagens bästa

5 Dark Roadster (V64-6) ska vässas med barfota fram och jänkarvagn och har en passande uppgift. Även om det är flera kvicka konkurrenter har han fin chans att nå ledningen och sedan ska det vara toppchans.

Dagens chansning

1 Moufaza S.F. (V64-2) har felat i karriärens två starter men senast visade han fart efter galopp och hästen borde duga bra om han sköter sig. Innerspår är perfekt och Jorma Kontio kör treåringen för första gången.

Kontio kör treåringen för första gången

Dagens avslag

10 Madronjo (V6-5) startar med passande förutsättningar och är van tuffare motstånd men han är långsam ut och kan inte göra så mycket av jobbet själv. Han kommer säkerligen gör ett bra lopp igen men om hästen tappar från början är risken att han får för långt fram.

Relevanta intervjuer

Anders Eriksson om 4 Gaylord Am i V64-5:

”Han kom till mig förra hösten och då kastrerades hästen. Han har tränats hela vintern och känns allt bättre. Gaylord Am är mycket jobbad men inte vässad inför årsdebuten. Tidigare har han haft lite bekymmer med aktionen och jag hoppas att hästen ska fungera. Det viktigaste i comebacken är att han gör en bra insats och känns fin.”

Emma-Sara Sjöberg om 5 Dark Roadster I V64-6:

”Hästen har gjort bra lopp i år men haft lite otur. I träningen känns han fin och peppad och kort är hästens bästa distans. Nu blir det barfota fram och jänkarvagn och jag tror att det sak fungera bra. Dark Roadster har inte hovar att springa barfota runt om.”