Tränar fem hästar – vinner E3-försöket

Björn Goop och Red Lady Express
Foto: LJ / TR Media

Försökslopp till E3-finalerna på Färjestadstravet avgjordes idag.

Christian Persson har fem hästar på sin träningslista och vann ett av loppen för ston.

– Jag tränar hemma på gården och har jobb vid sidan av, säger Persson till TV 12.

E3 är en travserie i Sverige för treåriga hästar. Idag kördes uttagningslopp på Sundbyholms travbana norr om Eskilstuna. 

För ston var det fem uttagningslopp som skulle avgöras. Åbytränaren Christian Persson som bara har fem hästar på sin träningslista knep första platsen i ett av försöken. Björn Goop som körde hans häst Red Lady Express höll upp spets från sitt innerspår och höll hela vägen in i mål.  

Segern i försöket innebar att Red Lady Express vann 100.000 kronor och är klar för finalen som avgörs på Färjestadstravet 3 juli

”Kanske kör själv i finalen”

Christian Persson berättar att han tränar hästarna hemma på sin gård och har ett jobb vid sidan av hästträningen. Så här sa han efter vinsten.

– Jag är supernöjd så klart. Det är en fantastisk märr som direkt i debuten visade att hon är en riktig löphäst., säger Persson till TV12

Persson brukar köra sina hästar själv men valde idag att överlåta tömmarna till rutinerade Björn Goop.

– Jag tänkte köra själv men kuskarna har inte samma respekt för mig som för Björn. De hade inte låtit mig sitta i ledningen ifred. Nu vet ju alla att hästen är bra och hon har satt sig lite i respekt. Jag kanske kör i finalen, vi får se.