Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tragiska olyckan på Visbytravet

Sekunderna efter hände den tragiska olyckan.

Visbyhästen Nick I Can dog efter att ha fallit till marken under ett lopp under torsdagskvällen. 

Nu sörjs han av travsverige.

– Hästägarna pratade mig efteråt också och sa att jag inte kunde hjälpa det, säger kusken Rebecca Jonasson.

Tolvårige Nick I Can föll oförklarligt till marken på Visbytravets slutsväng under torsdagskvällen. Kusken Rebecca Jonasson slog sig illa när kraschen inträffade.

– Han kändes jättefin hela vägen och jag kände att jag hade jättemycket att köra med. Men helt plötsligt så tappade han bara allt och jag trodde att han skulle gå över i galopp. Rumpan kom jättehögt och sedan tippade han bara rakt över, säger Rebecca om händelsen till facktidningen travronden. 

Rebecca slogs medvetslös och var avsvimmad i flera minuter.

– Jag har minnesförlust från vad som hände efter att jag föll i backen. Det jag minns sedan är att jag satt bredvid hästen och klappade honom och mamma sa att han var död.

Hästen skickades till obduktion hos SVA.

– Veterinären på banan sa att hästen fick hjärtstopp eller att det var halspulsådern som brast. Han var troligen död innan han nådde marken

Stort stöd från travsverige

Rebecca Jonasson fick själv en kraftig hjärnskakning.

– Jag har ont i nacken och neråt och hela smällen kom i ansiktet. Jag har stora jack i ansiktet och käken är modifierad och jag har en tand som är lös. De ska kolla om mitt finger är stukat eller bruten och så är det en del blåmärken. Men efter omständigheterna mår jag bra.

28-åriga Rebecca Jonasson har fått motta stort stöd från travsverige.

– Jag har jättemånga som skrivit till mig och jag har fått mycket stöd från folk inom travet och utanför. Det betyder mycket. Hästägarna pratade mig efteråt också och sa att jag inte kunde hjälpa det.

Visbyhästen Nick I Can tog sju segrar, åtta andraplatser och åtta tredjeplatser på sina 102 starter i karriären. Han sprang in 278.850 kronor.