Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tragedin: Mikaela, 22, död i ridolycka

I fredags miste den 22-årige jockeyn Mikaela Claridge livet i en ridolycka, det när hon föll av sin häst under ett träningsjobb på australienska Cranbourne Racecourse.
Nu sörjs den lovande talangen på flera håll.

– Jag har pratat med så många människor den här morgonen och jag tror att vi alla känner samma sak – vi är chockade och tomma, säger galopptränaren Donna Gaskin till racing.com. 

Det var i fredags som olyckan var framme för 22-åriga Mikaela Claridge. Den australiska jockeyn red ett träningsjobb på galoppbanan Cranbourne Racecourse under morgonen när hon föll av sin häst – och hennes liv gick inte att rädda. 

Enligt news.com.au ska hon ha varit ute på en ridtur med en annan jockeykollega när olyckan inträffade. 

– Båda hästarna blev skrämda av något, vad det var är svårt att säga, det skulle kunna vara vad som helst, det är inget man vet, säger galopptränaren Ken Keys till Herald Sun enligt den australienska sajten. 

”Hade hela livet framför sig” 

Stämningen på plats ska ha varit nedstämd efter det tragiska dödsfallet och många grät. Cranbourne Racecourses träningscenter stängdes även efter händelsen då polis undersökte platsen och omständigheterna kring olyckan. 

I ett uttalande meddelar australienska galopporganisationen Racing Victoria att man nu erbjuder hennes familj det stöd de önskar. 

Mikaela Claridge beskrivs som en mycket omtyckt ryttare. Hon lärde sig att rida hos galopptränaren Donna Gaskin – och hon var förkrossad av den unga jockeyns bortgång:

– Jag har pratat med så många människor den här morgonen och jag tror at vi alla känner samma sak – vi är chockade och tomma, säger Gaskin till racing.com.  

Den unga ryttaren hade gift sig med sin man Jamie Ferguson i mars tidigare i år. 

– Hon var en fantastisk ungdom och hon hade hela livet framför sig, det är det sorgligaste, säger hon. 

Racing Victorias vd Giles Thompson:

– Mikaela var en ung ryttare som var väldigt begåvad, hon var på väg uppåt i sin ryttarkarriär. Hon var väldigt älskad och värdefull i galopp-communityn. Det är många i branchen som sörjer henne. 

https://twitter.com/HonestFrank/status/1167340803372539904