Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Toppstoet avslutar karriären med seger

Heli Tarrima sköter Tessy d'Ete.
Foto: Skärmdump ATG Live
Tessy D'ete
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD / TR Media
Tessy D'ete
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD / TR Media

Tessy d'Ete vann på V75 i karriärens sista start. 

Nu väntar en ny tid som avelssto där första partnern blir Face Time Bourbon. 

Och i samband med segern hyllades hennes skötare Heli Tarrima.

– Det kanske låter töntigt men de där sista hundra metrarna lovar jag att hon sprang för Heli, säger tränaren Jerry Riordan. 

Det såg länge ut som att Adrian Kolgjini skulle hålla hela vägen med Kali Smart i V75-6, Diamantstoet, men över upploppet blev ekipaget utmanade av favoriten Wild Love – och Tessy d'Ete. Och det var den sistnämnda som höll hela vägen trots träningsbalans i karriärens sista start. Det åttaåriga italienska stoet har nu nämligen en ny tid framför sig som avelssto där första partnern blir stjärnhästen Face Time Bourbon. 

Efter triumfen föll det tårar nedför skötaren Heli Tarrimas kinder. 

– Fina hästar betyder alltid lite extra, det är kul att jobba med de, de är speciella. Hon är fin, riktigt fin, säger Heli Tarrima i TV 12. 

”Väldigt, väldigt glad för Heli”

Tessy d'Ete tränas av Jerry Riordan – och han passade på att hylla Heli i samband med segern. 

– Jag är väldigt, väldigt glad för Heli. Hon gör samma jobba oavsett hur bra hästarna är. Men en häst som Tessy d'Ete, som gör sin sista start för oss. Alla hästkarlar vet att om man sätter ihop rätt häst med rätt hästtjej så kan mirakel uppstå. När hästen kom till Sverige tog vi henne till veterinären som dömde ut henne och sa att hon skulle behöva gå i hagen i sex månader. Heli accepterade inte det, nu ska hon bli avelssto, men hon hann göra oss stolta innan, säger Riordan i V75 Direkt och fortsätter: 

– Det kanske låter töntigt men de där sista hundra metrarna lovar jag att hon sprang för Heli. Hästarna kämpar för henne och mycket av framgången med tävlingshästar hänger på det mentala.

Tessy d'Ete vann på fina 1.13,4/2140 meter voltstart, före Kali Smart och trean Wild Love.