Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Toppinsatser, visst – men något saknades

Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media

Fina fält.

Strålande insatser.

Men få drag.

Nästa år vill jag se att det smäller mer i loppen. 

Visst, det blev högt tempo i några av V75-avdelningarna och toppinsatserna avlöste varandra, men jag saknade att det hände något oväntat.

För det var något som saknades på Solvalla trots att de åtta, The Grateful Eight, som var på plats gjorde allt för att skapa en trevlig atmosfär.

På grund av den eländiga och hemska coronapandemin går det, med all rätt, inte att öppna upp huvudstadsbanan fullt ut.

Förstå mig rätt.

Jag vill inte se ”idiotkörningar” där någon chanslös häst offrar sig och lägger en ”självmordsspeed” i början av loppet.

Det är inte att köra för bästa placering utan att förstöra loppet för någon/några andra.

Men jag vill se något annorlunda.

Någon kusk som tar ett oväntat initiativ och gör ett drag.

Lite fler utländska kuskar som kryddar anrättningen behövs.

Förhoppningsvis händer det lite avvikande i loppen nästa år och att årets största travhelg i Sverige blir välbesökt.

Det förtjänar våra hästar och aktiva.

Claes Sjöström kör sitt första Elitlopp i morgon då han kör Timo Nurmos formstarke Seismic Wave.

Sjöströms Jaguar Dream svarade för en svettig prestation då han trots ett lopp utvändigt favoriten Cab Lane. Greppet kopplades redan i sista sväng.

Sjöström körde snyggt och gav Cab Lane en tryckare i första sväng och ”vilade” sedan utvändigt ledaren och vann på enastående 1.11,0.  

En annan fux som glänste var Venture Capital som vann i imponerande stil efter avancemang till utvändigt Halo Am. Det var 14:e segern i 17 starten och det var långt från botten.

Ett av mina favoritlopp under Elitloppshelgen är Harper Hanovers.

Jag älskar långlopp och årets upplaga av Harpers höll hög kvalitet. Förstapriset var en miljon kronor att jämföra med fjolårets 500 000 kronor.

Bengt Simbergs stjärnmärr Wild Love har härdats på fransk mark och utvecklats ytterligare. Anders Lindqvist har hjälpt till med träningen och Kevin Oscarsson körde perfekt och sänkte Who´s Who i spurten.

Wild Love vann på nytt världsrekord för ston och svarade för dagens bästa prestation .

Wild Love har sprungit in över två miljoner i år och blir ett tillskott i flera storlopp under säsongen. Bengt har tagit fram Wild Love själv och det är extra kul när en amatör vinner ett storlopp och Wild Love har både järnfysik och enorma speedresurser.

Gårdagens snackis var att Billie De Montfort bröt ut flera spår över upploppet tillsammans med Gabriele Gelormini. Måldomarnämnden valde att låta järnladyn behålla segern eftersom Mika Forss bakom Hevin Boko kunde köra för fullt.

Jag tyckte domslutet var korrekt, men hade även accepterat om nämnden valt att flytta ned Billie De Montfort som tvåa.

Elitloppet avgörs under söndagen och det är hela fem kuskdebutanter med i loppet. De unga sulkyvirtuoserna Magnus A och Mats E Djuse kör åt Jerry Riordan och både Aetos Kronos och Gareth Boko är tänkbara vinnare.

Vem jag tror mest på?

Aetos Kronos i ett vidöppet lopp.