Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
 Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Topphästen klar för norska storloppet

Publicerad

Lionel har ännu ett storlopp att se fram emot. 

Efter tisdagens seger på Solvalla fick ägaren Göran Antonsen en inbjudan till Oslo grand prix.
– Ska vi ha en chans att vinna Oslo grand prix, så är det i år, säger Göran Antonsen till SportExpressen. 

Lionel siktar mot Olympiatravet den 28 april, där han är titelförsvarare. Men kan lägga till ännu ett storlopp i tävlingskalendern. Hästen har fått en inbjudan till Oslo grand prix som Göran Antonsen tackat ja till. 

– Jag fick beskedet när jag stod och skodde en häst nu på förmiddagen, säger Göran Antonsen. 

– Det känns riktigt roligt, det är Norges största travlopp och det känns väldigt kul. Han var tvåa i loppet 2017 och nu känns det som att vi kan ta revansch, säger han och fortsätter: 

– Ska vi ha en chans att vinna Oslo grand prix, så är det i år. 

Första starten sen P'dA

I går vann Lionel fin stil på Solvalla, loppet där han delade segern med Charrua Forlan. Det var hästens första start sedan den i Frankrikes största travlopp, Prix d'Amérrique. Hästen trampade sig illa i det loppet i samband med en galopp, men nu är hästen tillbaka. 

Vad säger du om hästen i går?

– Han var fantastiskt fin, han har inte startat sen sista söndagen i Januari. Att se ut som han gjorde i går, det var otroligt fint. 

– Normalt sett kommer hästen att gå framåt ytterligare med den här prestationen i kroppen. Så det kommer att bli väldigt kul att komma till Åby och Olympiatravet. 

”Optimistisk”

Göran Antonsen är förväntansfull inför Olympiatravets final och är mycket nöjd med uppladdningen. 

– Startfältet är inte klart ännu, men med Lionel är jag alltid  optimistiskt. Men vi får hoppas på ett fint spår. 

– Han kunde inte få en bättre uppladdning än den han har fått. Det ser mycket bättre ut än på länge. Jag ser mycket framemot den 28e april. 

Finslipning som gäller nu

Lionel har varit på Daniel Redéns gård sedan veckan efter Prix D'Amerique. Inför starten på Solvalla har Lionel enbart tränat på Redéns tunga sandbana. 

– Det vart första urblåsningen i går. Nu blir det bara försiktigt finslipning fram till Olympiatravet. 

– Det känns och ser väldigt, väldigt fint ut. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag