Toppform på stallet men ingen rekordnotering

Chicharita och Jorma Kontio
Foto: Lars Jakobsson/TR Media
Timo Nurmos.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG/IBL

Timo Nurmos har dominerat under hösten och början på vintern.

Däremot blir det inget rekordår.

2018 sprang stallet in över 42 miljoner kronor och Solvallaproffset är mil från den nivån.

För två år sedan hade Timo Nurmos en viss Readly Express i stallet som vann Prix d’Amérique och på egen hand sprang in över nio miljoner.

På Solvalla i kväll bärgade tränaren hela sex segrar och tre av dessa kom inom V86-spelet. Stallet har ganska precis passerat 21 miljoner 2020.

Av Nurmos vinnare på Solvalla blev jag mest imponerad av det fyraåriga stoet Chicharita. Hon fick en blytung inledning till spets och höll undan på strålande sätt. Hästen har vunnit nio av karriärens tolv starter och är obesegrad felfri. 

Frågan är hur långt det ska bära?

■■ Wrecking Ball och Riccardo Bianchi har tagit två övertygande vinster på Jägersro på sistone. Hästen står perfekt inne i lägsta rikstotoklassen och lär syns på V75 inom kort.

På tal om form. Jägersros Per Nordström har haft ett starkt år som tränare och nu har stallet passerat sju miljoner kronor.

På Jägersro hade han tre hästar till start och han vann med samtliga. Önas Prince avslutade säsongen på bästa sätt och nu ska treåringen laddas för nästa år. Första stora målet 2021 är Kungapokalen.

Ett år yngre Felix Orlando spetsade hem Breeders Crown för tvååringar. Han slutade trea i Uppfödningslöpningen och det här var första segern i sjätte försöket. Nordström fullbordade trippeln med Kristel F.Boko.

■■ Det är skoj när mindre tränare tar för sig. Monica Sahlgren-Fromell hade en fin vinnare i Valeria Wareco som kördes perfekt av Fredrik Pedersen.

V86-omsättningen var fina 31,4 miljoner kronor men det var starka favoriter och sexrättspotten frös inne. Det innebär jackpot nästa onsdag med 8.169.581 kronor extra i åttarättspotten.

Solvalla och Åby delar på omgången.