Tommy Hansson vann 21 miljoner i helgen Foto: / KANAL75Tommy Hansson vann 21 miljoner i helgen Foto: / KANAL75
Tommy Hansson vann 21 miljoner i helgen Foto: / KANAL75
Tore Östling vann förra året 6,4 miljoner när han satsade en krona per rad Foto: Kanal75Tore Östling vann förra året 6,4 miljoner när han satsade en krona per rad Foto: Kanal75
Tore Östling vann förra året 6,4 miljoner när han satsade en krona per rad Foto: Kanal75

Tommy, 65 är den senaste miljonären i lilla samhället

Publicerad

Att vara runt 65 år och bo i Hammarstrand verkar vara ett vinnande koncept. 

I alla fall om du gillar att spela på V75. 

Förra året vann Tore Östling, då 64 år, 6,4 miljoner kronor – på en sensationell enkelrad. 

I helgen satsade Tommy Hansson, 65, 108 kronor och vann 21 miljoner. 

– Det är fullständigt sanslöst, säger Hans G Lindskog, vinnarambassadör på ATG. 

Blott 1000 personer bor i det lilla samhället Hammarstrand, som ligger mellan Östersund och Sundsvall i östra Jämtland. 

Förra året blev den då 64-årige Tore Östling rubrikernas man när han tog hem miljonvinsten på 6,4 miljoner kronor. En sensationell seger, eftersom han endast spelade på en häst per lopp. Tore Östling är numera känd som "enkronorsmannen" i travsverige. 

– Nja, inte riktigt kanske. Man hör ju när de pratar... Att de är imponerade, sa Tore Östling när han fick frågan vad han ställt till med i "Hans G på vinnarturné" då. 

Fick beskedet av sin bror 

I lördags var det dags igen. Och denna gång var det Tommy Hansson, 65, som blev den lyckliga vinnaren. 

Hansson lämnade in rad värd 108 kronor – och vann 20,8 miljoner kronor.  

– Det är lite otroligt, det bor runt 1 000 personer här, säger han till Trav365. 

Själv följde han inte loppen särskilt noga – utan hjälpte i stället sin dotter att flytta. Vinstbeskedet fick han av sin bror via telefon. 

– Nämen vad fan, det är du som har 7 rätt och vunnit 20 miljoner, sa han till mig, sa Tommy Hansson i TV4:s sändning. 

"Då slog det mig..." 

Hans G Lindskog, vinnarambassadör på ATG, blev chockad när han upptäckte att de två miljonvinnarna kom från samma samhälle. 

– Det är ju fullständigt sanslöst. Tommy Hansson var ju på besök i Stockholm och när jag pratade med honom slog det mig att Hammarstrand är ju samma ställe som enkronorsmannen (Tore Östling) kom ifrån. Det är ett litet samhälle mitt i världen och där hamnar två mångmiljonsvinster på relativt kort tid. 

"Jag var hjärtligt välkommen" 

Thomas Bertilsson, PR-ansvarig på ATG, fyller i: 

– Det måste vara unikt att två vinnare från samma lilla ställe vinner miljonvinster inom loppet av ett år. Det som gör det extra spännande är också deras tillvägagångssätt, en lite mer oortodox stil om man jämför med andra vinster. 

Efter Tore Östlings seger åkte Hans G upp till Hammarstrand och spelade in ett avsnitt av programmet "Hans G på vinnarturné". Nu kan det bli aktuellt med en ny tripp till lilla Hammarstrand.

– Tommy sa att jag var hjärtligt välkommen, och det kan vara kul att komma dit igen, säger Lindskog.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag