Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tog sig igenom sorgen - med hjälp av hästarna

BildbyrånFoto: CK / ck
BildbyrånFoto: LJ / KANAL 75 AB

Margareta Wallenius-Kleberg är en ikon inom travvärlden. 

Hon är invald till travets Hall Of Fame i Sverige - och är även nominerad till USA:s dito.
I podden Hall of Fame berättar hon om när hon förlorade sin yngsta son. 

– Han var bara 24 år. Han var färdig med sin utbildning och allt, men så blev det så, säger hon i podden. 

Margareta Wallenius-Klebergs förekommer ständigt på Veckans affärers listor över svenska miljardärer. Hennes stora passion är hästar och på stuteriet Menhammar på Ekerö, utanför Stockholm, föder hon upp och tränar travhästar.  Hon är bland annat uppfödare till stjärnhästar som Maharajah och From Above. För sina insatser blev hon 2014 dessutom utnämnd till Travsportens hedersambassadör. 

"Var sjuk i två år innan han gick bort" 

Allt har dock inte alltid varit lätt för Margareta Wallenius-Kleberg. I podden Hall Of Fame, som publiceras på Sportexpressen en gång i veckan i sommar - berättar hon om när hon förlorade sin yngsta son. Och hur hästarna hjälpte henne att ta sig igenom sorgen. 

– Jo, men det måste jag säga. Min yngsta son blev svårt sjuk, han var sjuk i två år innan han gick bort. Jag bodde mycket hos honom under tiden på sjukhuset. Han var bara 24 år. Han var var färdig med sin utbildning och allting, men så blev det så. 

"Det hjälpte väldigt mycket" 

Hennes son låg inlagd på Karolinska, där hon såg till att det visades trav på tv på kvällarna. 

– Han var jättedålig. Då minns jag att jag fick hela Karolinska att heja på travhästar. Klockan halv 10 på kvällen visades det trav på tv, det vet jag hjälpte honom väldigt mycket. Att någon skulle göra bra ifrån sig eller så. 

I en öppenhjärtig intervju berättar Margareta Wallenius-Kleberg även om hur hästintresset väcktes, om varför hon tycker det är så roligt att namnge hästar och om Maharajas Prix D'Amérique-seger. 

Det och mycket mer berättar hon om i podden som ni kan lyssna på här.