Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tog revansch för förra året – var inget snack

Tvåa förra året efter en raketspurt.

I år var det inget snack.

Propulsion tog revansch.

Propulsion var som bekant ute i Årjängs Stora Sprinterlopp även förra året och slutade då tvåa – efter en spurt i raketfart. Om jag inte minns fel avslutade han då i 05-fart (!) det sista halvvarvet. Men trots det blev det alltså torsk efter en resa i kön. Dante Boko hann undan från spets den gången. Men det var då det...

Redan före loppet anande man varthän det barkade då Daniel Redén meddelade att Propulsion aldrig känts bättre i en uppvärmning. Någonsin alltså! Han var smidig som en katt och besöket hos veterinären efter Boden-segern hade uppenbarligen gjort gott.

När starten av 2018 års upplaga gick blev det en våldsam initial kubbning mellan Arazi Boko och Dante Boko.

Något som gynnade Propulsion som slank ner i tredje utvändigt.

Varvet från mål körde Ulf Ohlsson taktiskt vaket fram utvändigt ledaren med Nadal Broline. Denne såg väldigt morsk ut när 500 meter återstod men då började storfavoriten röra på sig. Och det gick undan värre. När upploppet nalkades kom Propulsion stormandes i tredjespår och även om Nadal stretade emot tappert var han utan chans att stå emot Daniel Redéns superstjärna.

Segern blev mycket säker på löpningsrekordet 1.09,2. Och då hade vinnaren det norska huvudlaget oryckt.

– Det är en grym häst. I år stämde det bättre med löpningsförloppet. Det rätt så skapliga tempot passade oss fint. Han vann säkert till slut och är bland de absolut bästa som jag suttit bakom utan att jag vill rangordna, sa Örjan Kihlström.

Propulsion är en imponerande individ. Han går alltid oerhört starkt till slut och min känsla är att han går som snabbast över mållinjen i stort sett varje gång. Elitloppet 2019 hoppas jag att vi får se honom i. Eller hur?!

Örjan Kihlström nöjde sig inte med att bara vinna dagens huvudlöpning. Nej, han tog även hem V75-1.

Efter att ha kört lite snällare med Uppohoppa i ett par starter var det nu färdiglekt. Örjan laddade rejält och stallskriket Jaques Noir hade inte en chans att svara i spetsjakten. Och väl i täten fick Uppohoppa bestämma farten en bit. Då hjälpte det inte att konkurrenterna utmanade till slut – Pasi Aikios häst gled undan komfortabelt.

Ville Karhulahti gjorde bra reklam för sig när han storskrällde, och fixade miljonutdelning på V75, med Han Herred – spelad till blott en procent.

Just nu arbetar han ju för Stig H Johansson men den 1 augusti drar Karhulahti igång sin egen verksamhet.

Vinnande hästs skötare, Jonna Roos, gjorde dessutom sin sista arbetsdag i stallet (efter sju år hos Stig H) då hon ska följa med Ville. Snacka om ett ganska så ”hyfsat” avslut!

En rörd och lycklig Jimmy Jonsson vann kallblodsloppet med sin pappas, alltså altmeister Alf Jonsson, Granetta. Därmed Jimmys största seger i karriären och hela 200 000 kronor in på hästens konto.           

Ekipaget fick i och för sig ett väldigt fint lopp, naturligtvis en väl avvägd styrning också, men hon vann hur lätt som helst och kusken kunde finåka den sista biten.

Dessutom segergest, härligt!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!